Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo: Ο Trump θα σώσει το Ισραήλ από το Ιράν

Pompeo: Ο Trump θα σώσει το Ισραήλ από το Ιράν
Σύμφωνα με τον Αμερικανός υπουργό Εξωτερικών η σωτηρία αυτή είναι... έργο του Θεού!
«Ο Θεός έστειλε τον Donald Trump για να σώσει το Ισραήλ από το Ιράν» είναι το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ M. Pompeo από το Ισραήλ.
Συγκεκιμένα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε εβραϊκή γιορτή στο Ισραήλ, ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ εστάλη από τον Θεό για να σώσει, όπως άλλοτε η βασίλισσα Εσθήρ, τους Εβραίους από την Ιρανική απειλή.
«Ως Χριστιανός πιστεύω πως κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό. Είμαι βέβαιος πως ο Κύριος έχει βάλει το χέρι του εδώ», απάντησε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο πρόεδρος Τrump αναμένεται να συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, B. Netanyahu, την επόμενη εβδομάδα, όταν θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για να παραστεί στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανοϊσραηλινής επιτροπής δημοσίων υποθέσεων.
Την ίδια στιγμή, αμερικανοί αξιωματούχοι συντάσσουν το επίσημο έγγραφο με το οποίο θα κωδικοποιηθεί η αναγνώριση εκ μέρους των ΗΠΑ της κυριαρχίας του Ισραήλ επί των Υψωμάτων του Γκολάν.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κυβέρνησης, τον οποίο επικαλείται το Reuters, ο πρόεδρος Trump ενδέχεται να το υπογράψει την επόμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Netanyahu στην Ουάσινγκτον.
Την Πέμπτη 21/3 ο Trump δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα» να αναγνωριστεί η κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψωμάτων του Γκολάν, τα οποία κατέλαβε από τη Συρία το 1967.
Η ισραηλινή κατοχή της περιοχής δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης