Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον Απρίλιο 2019 η ΙΡΟ της Uber στη Wall Street – Αποτίμηση άνω των 100 δισ. δολαρίων

Τον Απρίλιο 2019 η ΙΡΟ της Uber στη Wall Street – Αποτίμηση άνω των 100 δισ. δολαρίων
Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η ΙΡΟ της Uber
Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα πραγματοποιήσει την πολυαναμενόμενη αρχική δημόσια προσφορά (initial public offering, IPO) της η Uber, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης.
Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των αναλυτών για αποτίμηση άνω των 100 δισ. δολαρίων, θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ΙΡΟ στην ιστορία.
Το ποσό είναι υψηλότερο από τη συνδυασμένη χρηματιστηριακή αξία των General Motors, Ford Motor και Fiat Chrysler Automobiles, επισημαίνεται.
Προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί το ποσό που θα αναζητήσει η αμερικανική εταιρεία κατά την ΙΡΟ.
Επιλέγοντας το NYSE, η Uber πηγαίνει στην έδρα των μεγαλύτερων ΙΡΟ της ιστορίας, συμπεριλαμβανομένων των Alibaba, General Motors και Visa.
Αν και οι τεχνολογικές εταιρείες όπως η Google και η Apple έχουν επιλέξει τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, τα τεχνικά προβλήματα με την εισαγωγή του Facebook το 2012 έχουν μετατοπίσει την τάση υπέρ του NYSE.

Οι καθαρές ζημίες της Uber κατέγραψαν υποχώρηση το τέταρτο τρίμηνο του 2018, με το ποσό να διαμορφώνεται στα 865 εκατ. δολάρια, έναντι 1,07 δισεκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.
Βέβαια, το ποσό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.
Τα έσοδα για τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 2% σε ετήσια σύγκριση, στα 3 δισεκ. δολάρια.
Ως αποτέλεσμα, οι συνολικές ζημίες της δημοφιλούς εταιρείας υπηρεσιών ταξί ανήλθαν σε 3,3 δισεκ. δολάρια για το σύνολο του έτους.
Επισημαίνεται πως η εταιρεία δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής ετήσια κέρδη.

Διαβάστε: SoftBank και Toyota εξετάζουν επένδυση 1 δισ. δολαρίων στην Uber

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης