Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στροφή» από τον Erdogan – Επαινεί την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας

«Στροφή» από τον Erdogan – Επαινεί την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας
«Στροφή» από τον Erdogan για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία 
Σε αλλαγή γραμμής σχετικά με την ασύλληπτη τραγωδία στη Νέα Ζηλανδία προχώρησε ο Recep Tayyip Erdogan, σε μία προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους στη διπλωματική διένεξη με την Ουέλλινγκτον.
Πλέον, ο Τούρκος πρόεδρος επαινεί την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας για την αλληλεγγύη της προς τους μουσουλμάνους.
Λίγες ώρες νωρίτερα ωστόσο, σε προεκλογική συγκέντρωση, ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να προβάλει για μία ακόμη φορά πλάνα από το βίντεο του μακελειού, παρότι από την πρώτη φορά που το έκανε επικρίθηκε σφοδρά ότι εκμεταλλεύεται την επίθεση για πολιτικούς σκοπούς.
Μία εβδομάδα μετά την επίθεση στα δύο τεμένη του Κράιστσερτς, όπου χάθηκαν 50 ανθρώπινες ζωές, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε από το βήμα της συνόδου του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης ότι η στάση της Jacinda Ardern θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τους ηγέτες παγκοσμίως.
Ευχαρίστησε επίσης τους πολίτες και τις αρχές της Νέας Ζηλανδίας για την ευαισθησία τους και την αποφασιστικότητά τους μετά την επίθεση.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Recep Tayyip Erdogan εξέφρασε την άποψη ότι η επίθεση στη Νέα Ζηλανδία είναι σαφής ένδειξη της «της ανόδου της ισλαμοφοβίας» στις δυτικές χώρες, κατηγορώντας κυρίως τα μέσα ενημέρωσης «ότι υποδαυλίζουν το μίσος απέναντι στο ισλάμ».
Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι η τρομοκρατική επίθεση στο Κράιστσερτς, «εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εκστρατείας κατά του Ισλάμ και της Τουρκίας».
Μεταξύ άλλων, δήλωσε επίσης ότι οι Αυστραλοί, που θα ήταν εχθρικά διακείμενοι προς το Ισλάμ, θα είχαν την ίδια τύχη με τους Αυστραλούς που σκοτώθηκαν από τις οθωμανικές δυνάμεις, στη μάχη της Καλλίπολης.

Διαβάστε: Στην Τουρκία ο ΥΠΕΞ της Ν. Ζηλανδίας – Θα ζητήσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις Erdogan

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης