Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Η συγχώνευση Deutsche-Commerzbank δημιουργεί έναν κολοσσό – Ποια τα πλεονεκτήματα

Moody’s: Η συγχώνευση Deutsche-Commerzbank δημιουργεί έναν κολοσσό – Ποια τα πλεονεκτήματα
Το σχόλιο της Moody’s για την ενδεχόμενη συγχώνευση Deutsche-Commerzbank
Τα πλεονεκτήματα μίας ενδεχόμενης συγχώνευσης μεταξύ Deutsche Bank (Α3, αρνητικό outlook) Commerzbank (Α1, σταθερό outlook) θα εξαρτηθούν από τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και την εκτέλεση των απαραίτητων διαδικασιών εντός της νέας εταιρείας, αναφέρει σε έκθεσή της η Moody’s, επισημαίνοντας ότι ο συνδυασμός των δύο γερμανικών τραπεζών θα δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο.
«Αν η συγχώνευση εκτελεστεί με επιτυχία, η νέα εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να παράγει μια θετική απόδοση σε σχέση με το κόστος του κεφαλαίου του μακροπρόθεσμα. Εάν η συνδυασμένη οντότητα (NewCo) μειώσει με επιτυχία το κόστος, διασφαλίσει τα έσοδα και κατορθώνει να προστατεύσει το franchise από τον επίμονα έντονο ανταγωνισμό, η κερδοφορία θα μπορούσε να υπερβεί τα επίπεδα απόδοσης που αναμένονται στο κεντρικό μας σενάριο, αλλά η επίδοση θα παραμένει κάτω από εκείνη των παγκόσμιων ανταγωνιστών.
Το προφίλ κερδών της NewCo μπορεί επίσης να είναι πιο σταθερό, λόγω της μικρότερης εξάρτησης από τα έσοδα από τις κεφαλαιαγορές.
Η NewCo θα επωφελείται και από μια ισχυρή βάση καταθέσεων, η οποία θα χρηματοδοτεί μεγάλο μέρος του καθαρού ισολογισμού της», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος, υπενθυμίζοντας πως και οι δύο τράπεζες έχοιυν βάλει εμπρός προγράμματα βαθιάς αναδιάρθρωσης.
«Η Deutsche Bank ξεκίνησε εκ νέου μία στρατηγική αναθεώρηση το 2018 για να εξορθολογίσει περαιτέρω το franchise της επενδυτικής τραπεζικής, να επιταχύνει τη μείωση του κόστους και να σταθεροποιήσει τα κέρδη.
Ομοίως, η Commerzbank εισέρχεται στα τελικά στάδια μιας πολυετούς αναδιάρθρωσης που αναγγέλθηκε στα τέλη του 2016.
Επειδή οι δύο τράπεζες εξακολουθούν να εκτελούν τα προγράμματα, μια συμφωνία σε αυτό το στάδιο πιθανώς θα καθυστερήσει την πρόοδο σε τυχόν τρέχοντα και δυνητικά νέα σχέδια αναδιάρθρωσης.
Ως αποτέλεσμα, θα θεωρούσαμε ότι τα εμπόδια στην εκτέλεση σε μια τέτοια συμφωνία είναι πολύ σημαντικά.
Παρόλα αυτά, εάν εκτελεστεί σωστά, μια συγχώνευση θα μπορούσε να δημιουργήσει μια κυρίαρχη παγκόσμια τράπεζα ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία, η οποία θα μπορούσε να ωφελήσει τη NewCo από μια πιο μακροπρόθεσμη προοπτική ανταγωνιστικότητας και αποδοτικότητας», σημειώνεται.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης