Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom (Κομισιόν): Κάθε γωνία των ΗΠΑ επωφελείται από το εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Malmstrom (Κομισιόν): Κάθε γωνία των ΗΠΑ επωφελείται από το εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Η Επίτροπος Εμποτίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ότι το τρέχον εμπορικό σύστημα δεν πρέπει να «γκρεμιστεί»
Τη θέση ότι «κάθε γωνία» των Ηνωμένων Πολιτειών επωφελείται από το εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση διατύπωσε σήμερα (21/3) η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Cecilia Malmstrom, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην ετήσια Διαταντική Διάσκεψη Εμπορίου.
Ειδικότερα, η κα Malmstrom τόνισε ότι «οι Βρυξέλλες έχουν κατανοήσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ αναφορικά με το εμπόριο», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αυτό δε σημαίνει ότι ολόκληρο το εμπροικό σύστημα θα πρέπει να γκρεμιστεί».
«Καταλαβαίνουμε τα κίνητρα που προκαλούν ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα εμπορική τάξη, αλλά δεν πρέπει να γρκεμίσουμε το σύστημα», επεσήμανε η Ευρωπαία Επίτροπος, προσθέτοντας ότι «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου απολαμβάνει σήμερα καθολική ιδιότητα μελών», γεγονός που χαρακτηρίζει ως «μεγάλο επίτευγμα».
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, η κα Malmstrom δήλωσε πως οι Βρυξέλλες έχουν «ισχυρή βούληση για μία θετική ημερήσια διάταξη» αναφορικά με το εμπόριο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ.
Η ίδια πρόσθεσε ωστόσο ότι η ΕΕ θα απαντήσει σε ενδεχόμενους δασμούς σε βάρος εισαγωγών ευρωπαϊκών οχημάτων, ενώ ζήτησε να υπάρξει «ταχεία δράση» αναφορικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης