Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η Γερουσία απέρριψε εισαγγελικό αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας Salvini

Ιταλία: Η Γερουσία απέρριψε εισαγγελικό αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας Salvini
Η ιταλική Γερουσία απέρριψε εισαγγελικό αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Matteo Salvini 
Η ιταλική Γερουσία απέρριψε σήμερα (20/3) εισαγγελικό αίτημα για παραπομπή σε δίκη του υπουργού Εσωτερικών και επικεφαλής της Lega Nord, Matteo Salvini, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και παράνομης κράτησης μεταναστών.
Η εισαγγελία του Παλέρμο είχε ξεκινήσει έρευνα για στέρηση ατομικής ελευθερίας, κατάχρηση εξουσίας και παράνομη κράτηση προσώπων κατά του Matteo Salvini, ο οποίος αρνιόταν επί δέκα ημέρες τον περασμένο Αύγουστο να δώσει άδεια σε περίπου 170 μετανάστες να αποβιβασθούν στο ιταλικό έδαφος από σκάφος της ακτοφυλακής που τους είχε διασώσει.
Οι δικαστικές αρχές είχαν ζητήσει από το κοινοβούλιο να άρει την ασυλία του από δίωξη, αλλά σήμερα η Γερουσία απέρριψε το εν λόγω αίτημα, τονίζοντας ότι ο υπουργός Εσωτερικών ενήργησε υπέρ του εθνικού συμφέροντος.
«Ελπίζω κανείς σε αυτή εδώ την αίθουσα...να μην έχει δυσκολία να αντιλαμβάνεται την έννοια της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής κυριαρχίας», είπε ο κ. Salvini στους βουλευτές, πριν την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του.
«Για αυτό το λόγο οι Ιταλοί πληρώνουν τον μισθό μου: για να υπερασπίζομαι τα σύνορά μας και να διατηρώ την ασφάλεια της χώρας μας», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης