Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνελήφθη στο Λονδίνο ο Nirav Modi, ύποπτος για τη μεγαλύτερη τραπεζική απάτη στην ιστορία της Ινδίας

Συνελήφθη στο Λονδίνο ο Nirav Modi, ύποπτος για τη μεγαλύτερη τραπεζική απάτη στην ιστορία της Ινδίας
Συνελήφθη ένας εκ των βασικών υπόπτων για την απάτη ύψους 2 δισεκ. δολαρίων σε βάρος της κρατικής τράπεζας Punjab National Bank
Συνελήφθη στο Λονδίνο ο φυγόδικος δισεκατομμυριούχος κοσμηματοπώλης Nirav Modi, ύστερα από αίτημα των αρχών της Ινδίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία.
Η Ινδία ζήτησε από την Βρετανία τον Αύγουστο να προχωρήσει σε έκδοση του Modi ενός εκ των βασικών υπόπτων που κατηγορούνται για την απάτη ύψους 2 δισεκ. δολαρίων σε βάρος της κρατικής τράπεζας Punjab National Bank --της μεγαλύτερης απάτης στην ιστορία του ινδικού τραπεζικού κλάδου, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 48χρονος Modi συνελήφθη στην περιοχή Χόλμπορν στο κεντρικό Λονδίνο χθες και αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου.
Η Punjab National Bank, η δεύτερη μεγαλύτερη κρατική τράπεζα της Ινδίας, ανακοίνωσε το 2018 ότι δύο οίκοι κοσμημάτων, με επικεφαλής τον Modi και τον θείο του Mehul Choksi την εξαπάτησαν χρησιμοποιώντας εγγυητικές επιστολές που εκδόθηκαν παρανόμως από υπαλλήλους της προκειμένου να λάβουν δάνεια από άλλες ινδικές τράπεζες.
Ο Modi και ο Choksi που αρνούνται κάθε παρατυπία, εγκατέλειψαν την Ινδία πριν γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες της απάτης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης