Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Εξαιρετικά πιθανό η Μ. Βρετανία να μην φύγει στις 29/3 από την ΕΕ

tags :
Juncker: Εξαιρετικά πιθανό η Μ. Βρετανία να μην φύγει στις 29/3 από την ΕΕ
Δεν έχω λάβει ακόμα κάποια επιστολή από την Theresa May είπε ο Juncker
Την θέση πως είναι εξαιρετικά πιθανό η Μεγάλη Βρετανία να μην αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, όπως είναι προγραμματισμένο διατύπωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Σε δηλώσεις του ο Juncker υποστήριξε πως δεν έχει λάβει ακόμα καμία επιστολή από την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Theresa May ενώ διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες διαπραγματεύσεις σχετικά με το Brexit.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι είναι πιθανό οι ηγέτες της ΕΕ να έχουν μια έκτακτη συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να εγκρίνουν την χρονική επέκταση του Brexit, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι η May θα πρέπει να παρουσιάσει ξεκάθαρα τα σχέδια της στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
"Δεν θέλω ένα Brexit χωρίς συμφωνία" τόνισε ο Juncker, αναφέροντας πως η ΕΕ έχει κάνει αρκετά για να ικανοποιήσει τη Μ. Βρετανία αλλά δεν μπορεί να κάνει περισσότερα.
Πληροφορίες από βρετανικά  ΜΜΕ αναφέρουν πως η Theresa May προσανατολίζεται να αποστείλει εντός της ημέρας επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία θα ζητά να υπάρξει μια μικρή χρονική αναβολή όσον αφορά το Brexit.
Αυτό ανέφερε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky, επικαλούμενο ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος.
Ωστόσο, παραμένει ακόμα ασαφής η διάρκεια αυτής της αναβολής, την ώρα που το Λονδίνο βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο πολιτικό χάος.
Υπενθυμίζεται πως η May είχε προειδοποιήσει πως αν το κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τη συμφωνία της με την ΕΕ, θα ζητούσε αναβολή του Brexit και πέρα της 30ης Ιουνίου, κάτι που κατά πολλούς θα θεωρούνταν ως μια κίνηση που θα έθετε σε κίνδυνο ακόμα και την πραγματοποίηση του «διαζυγίου» της Μ. Βρετανίας με την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης