Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά τεσσάρων μηνών παρέμεινε το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο +1,15% και τα 68,39 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Σε υψηλά τεσσάρων μηνών παρέμεινε το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο +1,15% και τα 68,39 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό ξεπέρασε τα 60 δολάρια, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο 2018
Άνοδο καταγράφει σήμερα Τετάρτη (20/3) το πετρέλαιο, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω εξελίξεις αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 1,15% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 68,39 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +1,85% στα 60,12 δολ. ανά βαρέλι, ξεπερνώντας το επίπεδο των 60 δολαρίων για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2018.

Χθες (19/3) τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν μία απροσδόκητη πτώση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Μαρτίου 2019, και συγκεκριμένα κατά 2,13 εκατ. βαρέλια.

Σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 30% το τρέχον έτος, δεχόμενες στήριξη από τις δεσμεύσεις των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για περικοπές στην παραγωγή τους.
«Είμαι εμφανώς αισιόδοξος ότι η εφαρμογή της συμφωνίας μας στον ΟΠΕΚ+ θα βελτιωθεί», ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, διευκρινίζοντας ότι η συμφωνία «είναι ήδη ισχυρή με βάση τα ιστορικά πρότυπα».
Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρόσθεσε ότι είναι πιθανό να χρειαστούν περικοπές άνω των 1,2 εκα;τ. βαρελιών ημερησίως, οι οποίες είχαν συμφωνηθεί αρχικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης