Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιδράσεις από Ν. Ζηλανδία και Αυστραλία για τις δηλώσεις Erdogan για τη σφαγή στο Cristchurch

tags :
Αντιδράσεις από Ν. Ζηλανδία και Αυστραλία για τις δηλώσεις Erdogan για τη σφαγή στο Cristchurch
Στην Άγκυρα ο ΥΠΕΞ της Νέας Ζηλανδίας, εξηγήσεις ζητά ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας
Έντονες αντιδράσεις σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan σχετικά με τη σφαγή στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, όπου ο 28χρονος Αυστραλός εξτρεμιστής Brenton Tarrant επιτέθηκε σε δύο τεμένη σκοτώνοντας 50 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 50.
Η τοποθέτηση του Erdogan κατά τη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης ότι η Τουρκία θα κάνει το δράστη να πληρώσει, εάν δεν το πράξει η Νέα Ζηλανδία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πρωθυπουργού, Jacinda Ardern, η οποία ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στην Τουρκία ο Νεοζηλανδός ΥΠΕΞ, Winston Peters για να αντιμετωπίσει «τα σχόλια» του Τούρκου προέδρου και να ζητήσει ξεκάθαρες εξηγήσεις.
«Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός μας θα αντιμετωπίσει αυτά τα σχόλια στην Τουρκία.
Θα πάει εκεί για να θέσει ξεκάθαρα το θέμα, πρόσωπο με πρόσωπο» είπε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας.
Την ίδια στιγμή, εξηγήσεις από τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αυστραλία ζήτησε και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison σχετικά με τις δηλώσεις Erdogan, ο οποίος χαρακτήρισε τη σφαγή της Νέας Ζηλανδίας μέρος μιας ευρύτερης «συνωμοσίας» εναντίον της Άγκυρας και «ένδειξη του αντιμουσουλμανικού αισθήματος που εξαπλώνεται».
«Θα περιμένω να δω ποια θα είναι η απάντηση από την τουρκική κυβέρνηση» είπε ο Morrison, τονίζοντας ότι ο πρέσβης της Αυστραλίας θα συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης Erdogan.
Κατόπιν αυτού και ανάλογα με τις απαντήσεις ο Morrison δεν αποκλείεται ακόμα και να εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για τους Αυστραλούς που θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης