Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λήξη συναγερμού στις Βρυξέλλες - Η απειλή για βόμβα κοντά στην Κομισιόν που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση

Λήξη συναγερμού στις Βρυξέλλες - Η απειλή για βόμβα κοντά στην Κομισιόν που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας του Βελγίου, καθώς και πυροσβέστες, ενώ το κτίριο έχει εκκενωθεί
(upd)Ένα μέρος της ευρωπαϊκής συνοικίας στις Βρυξέλλες αποκλείσθηκε σήμερα, παραμονή μιας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα που δέχθηκε μια εταιρεία επικοινωνιακών συμβουλών και η οποία θεωρείται από τους διευθυντές της «κακό αστείο».
Την προειδοποίηση δέχθηκε η εταιρεία G+, ένα γραφείο συμβουλών για δημόσιες σχέσεις και στρατηγική επικοινωνία που βρίσκεται απέναντι από τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου και σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από την αντιπροσωπεία του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Εκκένωσα τα γραφεία και ειδοποίησα την αστυνομία», είπε στο Γαλλικό Πακτορείο ένας από τους διευθυντές της G+.
«Στο μεταξύ δεχθήκαμε ένα νέο τηλεφώνημα. Ρώτησα τον συνομιλητή μου, πού είναι η βόμβα; Μου απάντησε: "κάτω από την καρέκλα σας".
Τον ρώτησα σε ποιόν όροφο είναι το γραφείο μου, μού απάντησε ανοησίες.
Τον ρώτησα πότε θα εκραγεί η βόμβα;
Μού είπε σε μισή ώρα και έκλεισε το τηλέφωνο», αφηγήθηκε.
«Πιστεύω πως πρόκειται για κακό αστείο», κατέληξε ο ίδιος.
Ο συναγερμός για βόμβα ήρθη λίγο μετά τις 13:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας), δύο ώρες μετά την προειδοποίηση.
Η βελγική αστυνομία πήρε την υπόθεση στα σοβαρά.
Σημαντικά μέσα κινητοποιήθηκαν από την αστυνομία και τους πυροσβέστες με πέντε οχήματα, περιλαμβανομένης μιας ομάδας για την όσο το δυνατόν ταχύτερη απομάκρυνση εν δυνάμει θυμάτων.
Η περίμετρος αποκλείσθηκε, οι ένοικοι των πολυκατοικιών κλήθηκαν να παραμείνουν μέσα σ' αυτές και σκύλοι ειδικά εκπαιδευμένοι για τον εντοπισμό εκρηκτικών πέρασαν κοντά απ' όλα τα οχήματα που ήταν σταθμευμένα στη ζώνη.

Σχοινάς: Η απειλή βόμβας δεν αφορά το κτίριο της Κομισιόν

Η απειλή βόμβας σε κτίριο στην περιοχή των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων δεν έχει σχέση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διευκρίνισε σήμερα (19/3/2019) ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Όπως σημείωσε, η απειλή αφορούσε ένα κτήριο στην ευρύτερη περιοχή και η βελγική αστυνομία βρίσκεται επί τόπου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστότοπο του Βελγικού καναλιού, RTBF, πρόκειται για το κτήριο όπου στεγάζεται μια συμβουλευτική εταιρία που συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης