Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά ενός έτους σκαρφάλωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Μάρτιο 2019, στις -3,6 μονάδες

Γερμανία: Σε υψηλά ενός έτους σκαρφάλωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Μάρτιο 2019, στις -3,6 μονάδες
Τα στοιχεία για τον δείκτη οικονομικού κλίματος στη Γερμανία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις
Περαιτέρω βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη Γερμανία για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (19/3) στοιχεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικνομικής Έρευνας (ZEW), σκαρφαλώνοντας μάλιστα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις -3,6 μονάδες, έναντι -13,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στις -11 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης που σχετίζεται με τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες διαμορφώθηκε στις 11,1 μονάδες, έναντι 15 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 13 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη οικονομικού κλίματος που αφορά το σύνολο της Ευρωζώνης σημειώθηκε επίσης άνοδος στις -2,5 μονάδες, έναντι -16,6 μονάδων τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.
«Η σημαντική αύξηση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW δείνιε ότι οι μεγαλύτεροι οικονομικοί κίνδυνοι θεωρούνται λιγότερο δραματικοί απ' ότι προηγουμένως», σχολίασε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η πιθανή καθυστέρηση στη διαδικασία για το Brexit, καθώς και η ανανεωμένη ελπίδα για μία συμφωνία στην απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει μεγαλύτερη αισιοδοξία μεταξύ των εμπειρογνωμόνων των χρηματοπιστωτικών αγορών».
«Η πρόοδος που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ ώστε να τελειώσει ο εμπορικός πόλεμος είχαν επίσης συνεισφορά στα αποτελέσματα του ZEW», επεσήμανε ο κ. Wambach, προσθέτοντας ότι «παρ' όλα αυτά, ο δείκτης οικονομικού κλίματος δείχνει μία σχετικά χαμηλή ανάπτυξη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης