Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Θα ήταν πρακτικά αδύνατο για τις ΗΠΑ να περιορίσουν τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν

ΟΠΕΚ: Θα ήταν πρακτικά αδύνατο για τις ΗΠΑ να περιορίσουν τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν
Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, τόνισε πως οποιεσδήποτε κυρώσεις επιβάλλουν οι ΗΠΑ σε βάρος του Οργανισμού θα είναι αντιπαραγωγικές
Στο γεγονός ότι η αγορά αντέδρασε θετικά στις αποφάσεις που έλαβε χθες (18/3) ο ΟΠΕΚ για την πολιτική παραγωγής πετρελαίου, αναφέρθηκε σήμερα Τρίτη (19/3) ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Mohammed Barkindo, στον απόηχο της συνεδρίασης της αρμόδια Επιτροπής Υπουργικής Παρακολούθησης.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όλες οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ δεσμεύθηκαν να εμβαθύνουν τις περικοπές στην παραγωγή τους κατά τους επόμενους μήνες, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Barkindo είχε θετική επίδραση στις αγορές.
Παράλληλα, αναφερόμενος στις ΗΠΑ, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ δήλωσε πως οποιεσδήποτε κυρώσεις επιβάλει η Ουάσιγκτον σε βάρος του Οργανισμού θα είναι «αντιπαραγωγικές», προσθέτοντας ότι η βιομηχανία παραγωγής αμερικανικού σχιστολιθικού «αψηφά τους ίδιους τους σχεδιασμούς της για την παραγωγή».
Όσον αφορά το ζήτημα του Ιράν, ο Mohammed Barkindo τόνισε ότι θα ήταν «πρακτικά αδύνατο» να περιορίσουν πλήρως οι ΗΠΑ τις εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης.
Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνεδρίασης, το πετρέλαιο σκαρφάλωσε σε υψηλά τεσσάρων ετών, με το Brent να διαπραγματεύεται στο +0,25% και τα 67,71 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,08% στα 59,43 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης