Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μασούτης: Σχεδιάζει να «κατακτήσει» την Αθήνα χωρίς να διαθέτει Logistics

Μασούτης: Σχεδιάζει να «κατακτήσει» την Αθήνα χωρίς να διαθέτει Logistics
Ο στόχος του 2019 είναι ο όμιλος Μασούτη να ξεπεράσει σε τζίρο τα 800 εκατ.
«Πάγο» στις φήμες για πιθανή εξαγορά της αλυσίδας Market in από τον Μασούτη έβαλε  υψηλόβαθμο στέλεχος της Βορειοελλαδικής εταιρείας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πιθανόν αυτοί να θέλουν να τους αγοράσουμε, επισημαίνοντας ότι ο στόχος της αλυσίδας είναι η οργανική ανάπτυξη.
Διευκρίνισε όμως ότι οι γίνονται με πιο μικρές αλυσίδες χωρίς μέχρι σήμερα να διασφαλίζουν κάποια συμφωνία.
Τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος για το 2019 στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Αμερικής 11 έφερε το επιτελείο του ομίλου στην πρωτεύουσα, δίνοντας την ευκαιρία στα υψηλόβαθμα στελέχη να πουν τα σχέδια τους στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Ο στόχος του 2019 είναι ο όμιλος Μασούτη να ξεπεράσει σε τζίρο τα 800 εκατ. ευρώ και πιο συγκεκριμένα να φθάσει τα 820 εκατ. ευρώ.
Για το 2018 αναμένεται να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 765 εκατ. ευρώ έναντι 761 εκατ. ευρώ το 2017.
Η διοίκηση της Μασούτης θέλει να αναπτυχθεί ταχύτητα στη νότια Ελλάδα θέτοντας ως βασικό στόχο να «κατακτήσει» την Αθήνα ανοίγοντας το ένα κατάστημα μετά το άλλο.
Ψάχνει για  ακίνητα και είναι πρόθυμοι ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών.  
Στέλεχος της αλυσίδας είπε χαρακτηριστικά ότι όποιος έχει ακίνητο να το δώσει σε εμάς και διευκρίνισε ότι δε έχει σημασία αν είναι μικρό, μεσαίο ή μεγάλο τα εξετάζουμε όλα ανεξάρτητα από την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο.  
Το σχέδιο της βορειοελλαδικής εταιρείας προβλέπει ότι στην Αθήνα θα ανοίξει 10 νέα καταστήματα και στο σύνολό τους θα φθάσουν τα 15.
Σήμερα η αλυσίδα διαθέτει συνολικά 331 καταστήματα εκ των οποίων τα 56 στην Αθήνα μέσω της εξαγοράς της Προμηθευτικής και 3 καταστήματα στην Άνδρο.
Στελέχη της αγοράς θεωρούν ότι η προοπτική ανάπτυξης του ομίλου Μασούτη με τη δημιουργία νέων καταστημάτων είναι … στον αέρα καθώς ακόμη δεν διαθέτει ικανές αποθήκες – logistics που είναι απαραίτητες για να εδραιώσει τη θέση του στην αγορά της Αθήνας.  Σήμερα διαθέτει μόλις μία αποθήκη - logistics συνολικής επιφάνειας 8000 τ.μ. ενώ οι απαιτήσεις των καταστημάτων για να τροφοδοτηθούν ομαλά απαιτούν τουλάχιστον χώρους που να ξεπερνούν τα 40.000 τ.μ.
Το ίδιο στέλεχος είπε ότι βάζουν μπροστά το …άλογο από το κάρο.
Η διοίκησης της Μασούτης εμφανίζεται ικανοποιημένη από την πορεία των πωλήσεων από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα καθώς κινούνται με θετικό πρόσημο.
Τα 56  καταστήματα της Προμηθευτικής συμβάλουν ανοδικά στο συνολικό τζίρο του ομίλου και παρουσιάζουν διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης σε σχέση με την προηγούμενη διοίκηση.  
Φέτος η διοίκηση θα δαπανήσει 80 εκατ ευρώ για να κάνει πιο ελκυστικές προσφορές σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Το ύψος των επενδύσεων αναμένεται να φθάσουν τα 25  εκατ. ευρώ οι οποίες θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη του δικτύου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης