Διεθνή

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της παροχής κινήτρων και της διευκόλυνσης των επενδύσεων

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της παροχής κινήτρων και της διευκόλυνσης των επενδύσεων
Μικρή αύξηση των δαπανών περιλαμβάνει η νέα στρατηγική του Ιταλού υπουργού Οικονομικών
Ένα νέο σχέδιο κινήτρων, που θα επιτρέψει στην Ιταλία να αποφύγει μία δημοσιονομική προσαρμογή, επεξεργάζεται ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Giovanni Tria, σύμφωνα με την Corriere della Sera.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα την Παρασκευή (15/3/2019) ο Tria παρουσίασε στον Ιταλό πρωθυπουργό Giuseppe Conte τη νέα στρατηγική, που αντί να μειώνει τους πόρους θα αυξάνει ελαφρώς τις δαπάνες με νέα κεφάλαια για την ενθάρρυνση των επενδύσεων των εταιρειών.
Σύμφωνα με την Corriere della Sera, το νέο σχέδιο θα μπορούσε να εγκριθεί ήδη από τον Απρίλιο του 2019 και θα περιλαμβάνει επίσης νέες επενδύσεις για μικρούς δήμους και φορολογικά οφέλη για εταιρείες που προσλαμβάνουν.
Υπενθυμίζεται, πως η Ιταλία είναι το μοναδικό κράτος της Ευρωζώνης, που περιήλθε σε ύφεση κατά το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, όταν η οικονομία της συρρικνώθηκε κατά 0,1%, θέτοντας ταυτόχρονα αμφιβολίες για το στόχο της κυβέρνησης για την επίτευξη θετικών ρυθμών ανάπτυξης το 2019.
Αρκετοί οικονομολόγοι προβλέπουν αύξηση του 0,1% το πρώτο τρίμηνο του έτους, αλλά πολλοί άλλοι υποστηρίζουν, πως παραμένει ο κίνδυνος μίας νέας συρρίκνωσης.
Εν τω μεταξύ, οι νέες μειώσεις των φορολογικών συντελεστών και οι προσπάθειες για την καθιέρωση ενός λεγόμενου «ενιαίου φόρου» θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος της εκστρατείας της Lega του Matteo Salvini για τις κρίσιμες Ευρωεκλογές τον Μάιο, σύμφωνα με τη  La Stampa.
Το πρακτορείο Ansa ανέφερε ότι το κόστος ενός ενιαίου φόρου για τα νοικοκυριά θα μπορούσε να ανέλθει σε 59,3 δισ. ευρώ.
«Δεν έχουμε σταματήσει να εργαζόμαστε για έναν ενιαίο φόρο» δήλωσε από την πλευρά του ο Salvini.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης