Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ψηφοδέλτιο νίκης - Η Ακροδεξιά ταυτίζεται με τον νεοφιλελευθερισμό

Σπίρτζης: Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ψηφοδέλτιο νίκης - Η Ακροδεξιά ταυτίζεται με τον νεοφιλελευθερισμό
Το πρόβλημα δεν είναι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η συνεχιζόμενη πορεία του ΚΙΝΑΛ προς τον νεοφιλελευθερισμό
Την εκτίμηση ότι το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ «είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης και θα αποδειχθεί στις εκλογές» εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.
Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο υπουργός υποστήριξε ότι «στην τρέχουσα συγκυρία, που η Ακροδεξιά συνεργάζεται, για να μην πούμε ταυτίζεται, με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο προοδευτικός κόσμος της Ελλάδας έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη να συνεργαστούμε, να αφήσουμε τις πληγές του παρελθόντος και να νικήσουμε».
Ως προς το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, σημειώνει ότι «στρατηγική επιλογή του πρωθυπουργού είναι οι εθνικές εκλογές να γίνουν τον Οκτώβρη και να είναι νικηφόρες για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον προοδευτικό κόσμο».
Αναφέρει ότι «μετά τις θετικές αντιδράσεις και την ανταπόκριση» στο πρώτο κάλεσμα του πρωθυπουργού, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «μια γόνιμη συζήτηση συνεργασίας με περισσότερες δυνάμεις και πολιτικούς χώρους ώστε το εγχείρημα της προοδευτικής συμμαχίας να πάρει πιο συγκεκριμένη μορφή και να αντέξει σε βάθος χρόνου».
Σημειώνει, επίσης, ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν επικρατούν λογικές «ιδεολογικής καθαρότητας, είμαστε ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα που επιδιώκει τον διάλογο με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις».
Ο κ. Σπίρτζης εκφράζει «λύπη και κάποιες στιγμές θυμό», γιατί «το Κίνημα Αλλαγής χρησιμοποιεί την ιστορική αφετηρία του ΠΑΣΟΚ ως πρόσχημα για να καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ και να προωθεί τη συνεργασία με την ΝΔ».
Προσθέτει ότι «το πρόβλημα δεν είναι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η συνεχιζόμενη πορεία του ΚΙΝΑΛ προς τον νεοφιλελευθερισμό» σημειώνει, ωστόσο, απαντώντας στην ερώτηση για το ενδεχόμενο έναρξης διαλόγου με το ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συζητήσει «τόσο με το ΚΙΝΑΛ όσο και με όποια κόμματα, συλλογικότητες ή πρόσωπα αυτοπροσδιορίζονται στον δημοκρατικό προοδευτικό χώρο».
«Η πόρτα είναι ανοιχτή. Είναι επιλογή της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ αν θα συνεχίσει τη συνεργασία με τη ΝΔ ή όχι» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «οι επίπλαστες δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τον ευσεβή πόθο του κ. Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός για να εφαρμόσει πολιτικές ΔΝΤ».
Αναφορικά με τα έργα υποδομών ή μεταφορών μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας που θα συνοδεύσουν την Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι μπορούν να υλοποιηθούν ένα σύγχρονο ηλεκτροδοτούμενο σιδηροδρομικό δίκτυο, Θεσσαλονίκη-Ειδομένη-Σκόπια-Βελιγράδι, ένα διακρατικό σύγχρονο, ασφαλές οδικό δίκτυο και τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις σύγχρονων τεχνολογιών.
Προσθέτει, τέλος, ότι μπορούν να συναφθούν συμφωνίες για απλοποίηση διαδικασιών διασυνοριακής συνεργασίας και τοπικές, διακρατικές, οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις όπως η σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινα-Μοναστήρι. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης