Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Συμφωνία των προοδευτικών δυνάμεων στη βάση ρεαλιστικών και εφικτών στόχων

Παπαδημούλης: Συμφωνία των προοδευτικών δυνάμεων στη βάση ρεαλιστικών και εφικτών στόχων
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε πως «πρέπει να εμβαθύνουμε τον διάλογο το επόμενο διάστημα, πάνω σε ρεαλιστικούς, εφικτούς στόχους»
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ήταν ομιλητής στο εναρκτήριο πάνελ με τίτλο «Η Στρατηγική της Αριστεράς στην ΕΕ: για τους πολλούς, όχι για τους λίγους», στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στην Αθήνα.
«Ποιος θα το πίστευε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα έβγαζε τη χώρα από τα μνημόνιο, θα είχε μειώσει την ανεργία κατά 9%, θα ήταν 5ο χρόνο πρωθυπουργός και θα διεκδικούσε νέα θητεία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημούλης.
Έκανε αναφορά στη μεγάλη προσπάθεια για συνεργασία των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στην ευρύτερη δυνατή βάση ενόψει ευρωεκλογών, υπογραμμίζοντας πως αυτή η προσπάθεια «κινείται γύρω από κοινούς στόχους, για ένα σχέδιο ριζικών, επειγουσών, αναγκαίων αλλαγών, που χρειάζεται η Ευρώπη για να αποτρέψει μια τεράστια δημοκρατική και κοινωνική οπισθοδρόμηση και για να αποφύγει και τον κίνδυνο μιας διαλυτικής κρίσης».
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε πως «πρέπει να εμβαθύνουμε τον διάλογο το επόμενο διάστημα, πάνω σε ρεαλιστικούς, εφικτούς στόχους».
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για τους τέσσερις βασικούς στόχους της ευρωπαϊκής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών, λέγοντας πως αφορούν «στην προώθηση ενός αποτελεσματικού Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στη φορολογική εναρμόνιση, στην τραπεζική ενοποίηση, και στην ενίσχυση της λογοδοσίας και της διαφάνειας οργάνων».
Ειδικότερα για το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τόνισε πως «πρέπει να προωθήσουμε ένα αληθινό και αποτελεσματικό Σύμφωνο Σταθερότητας, όχι ένα κατ' ευφημισμό Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης που έχουμε σήμερα, όχι τον σημερινό φιλελεύθερο κορσέ» τόνισε χαρακτηριστικά
Για τη φορολογική εναρμόνιση, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε πως «χρειαζόμαστε ένα αποτελεσματικό, δίκαιο και ισορροπημένο σύστημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης