Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το Lansdowne που σορτάρει τις ελληνικές τράπεζες είναι και long – Πως έχει στηθεί το παιχνίδι με 120 εκατ μετοχές ανοικτές πωλήσεις

Το Lansdowne που σορτάρει τις ελληνικές τράπεζες είναι και long – Πως έχει στηθεί το παιχνίδι με 120 εκατ μετοχές ανοικτές πωλήσεις
Να σημειωθεί ότι η αγορά προεξοφλεί και την νίκη της ΝΔ στις εκλογές που θα διεξαχθούν Οκτώβριο 2019.
Τα hedge funds Lansdowne, Oceanwood και Marshall έχουν γίνει γνωστά στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά καθώς έχουν σορτάρει με 118 -120 εκατ μετοχές τις ελληνικές τράπεζες.
Το Lansdowne το οποίο είναι και από τα μεγαλύτερα funds στον κόσμο στις αγορές παραγώγων τις τελευταίες 25 ημέρες έχει δυο desk που παρακολουθούν την Ελλάδα.
Από την μια οι γνωστές short θέσεις στις τράπεζες και από την άλλη άλλο χαρτοφυλάκιο του Lansdowne έχει ανοίξει long θέσεις.
Δεν μιλάμε για short covering δηλαδή για κλείσιμο short θέσεων αλλά για στρατηγική short και long από τον ίδιο επενδυτή.
Με βάση ορισμένες πληροφορίες το προηγούμενο διάστημα που σημείωναν ράλι οι τράπεζες ένας εκ των πρωτεργατών της ανόδου ήταν το Lansdowne.
Βέβαια αυτή η διττή και αντίθετη στρατηγική δεν συμβαίνει πρώτη φορά αποτελεί μέρος της επενδυτικής στρατηγικής των funds.
Εκτιμάται ότι οι short θέσεις σχεδόν 50% καλύπτονται από long θέσεις στις ελληνικές τράπεζες.
Μόνο το Oceanwood έχει ακολουθήσει πιο επιθετική πολιτική short ανοικτών πωλήσεων.
Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί εκ νέου αύξηση long θέσεων στην ελληνική αγορά και τελευταία Goldman Sachs, UBS, Credit Suisse, Barclays Capital έχουν αγοράσει ελληνικές τράπεζες αλλά και άλλες μετοχές του FTSE 25.
Οι 750 μονάδες φαίνεται ότι οριοθετούν την άνοδο σε αυτή την φάση με αφορμή και αιτίες
1)Την μεγάλη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στα ομόλογα
2)Την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας
3)Την εκτόνωση της πίεσης στις τράπεζες.
Από την ακραία υπερπουλημένη ζώνη οι τράπεζες βρίσκονται σε ακραία υπεραγορασμένη ζώνη.
Ήδη η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών ανέρχεται σε 5,7 δισεκ. από 4 δισεκ. πρόσφατα, ωστόσο η Eurobank με 2,4 δισεκ. χρηματιστηριακή αξία μαζί με την Grivalia και με 5,2 δισεκ. tangible book μετά την εξυγίανση εμφανίζει P/BV 0,46 και βρίσκεται σε υπερτιμημένη ζώνη.
Η Εθνική με 5,7 δισεκ. κεφάλαια εμφανίζει P/BV περίπου 0,26.
Η άνοδος στις τράπεζες προεξοφλεί μια οριζόντια βελτίωση του οικονομικού και επενδυτικού κλίματος και εν μέρει λόγω των γεγονότων που έχουν συντελεστεί δικαιολογείται…
Να σημειωθεί ότι η αγορά προεξοφλεί και την νίκη της ΝΔ στις εκλογές που θα διεξαχθούν Οκτώβριο 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης