Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,6% για το σύνολο του 2019 αναμένει το οικονομικό ινστιτούτο Ifo

Γερμανία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,6% για το σύνολο του 2019 αναμένει το οικονομικό ινστιτούτο Ifo
Το γερμανικό ινστιτούτο προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προηγούμενων εκτιμήσεών του
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των αρχικών του εκτιμήσεων για τη συνολική ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το 2019 προχώρησε σήμερα (14/3) το οικονομικό ινστιτούτο Ifo, μετά τις αρχικές εκτιμήσεις που είχε δημοσιεύσει τον Ιανουάριο.
Ειδικότερα, το γερμανικό ινστιτούτο αναμένει ότι η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί κατά 0,6% για το σύνολο του τρέχοντος έτους, έναντι αρχικών εκτιμήσεων στο 1,1%, επικαλούμενο την ασθενέσθερη ζήτηση από το εξωτερικό για τα βιομηχανικά αγαθά.
Ωστόσο, οι αναλυτές του Ifo εκτιμούν ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης θα περιοριστεί μόνο στο 2019, καθώς αναμένουν ότι θα υπάρξει ανάκαμψη στο 1,8% για το 2020.
«Η βιομηχανία δεν πρόκειται να οδηγήσει τη συνολική ανάπτυξη», σχολίασε ο οικονομολόγος του Ifo, Timo Wollmershaeuser, προσθέτοντας ότι «η παγκόσμια ζήτηση για τα γερμανικά προϊόντα είναι αδύναμη επειδή η παγκόσμια οικονομία χάνει περαιτέρω τη δυναμική της».
Από την πλευρά του, το Υπουργείο Οικονομίας της χώρας ανέφερε ότι σημειώθηκε μία υποτονική έναρξη για το 2019, η οποία οφείλεται κυρίως στους υψηλότερους κινδύνους και τις αβεβαιότητες από το εξωτερικό.
«Η σταθερή εγχώρια ζήτηση και η δημοσιονομική ώθηση παρέχουν στήριξη στην οικονομία», σχολίασε το Υπουργείο, προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα στον τομέα οχημάτων που σχετίζονται με τα νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων θα πρέπει να έχουν ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό πλέον».
Ωστόσο, το γερμανικό Υπουργείο ανέφερε ότι «η αδύναμη φάση στον βιομηχανικό τομέα είναι πιθανό να συνεχιστεί λόγω της ασθενούς ζήτησης από το εξωτερικό», αναμένοντας παράλληλα ότιη αύξηση του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα είναι «μέτρια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης