Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Ο Netanyahu είναι ένας τύραννος που σφαγιάζει παιδιά

Erdogan: Ο Netanyahu είναι ένας τύραννος που σφαγιάζει παιδιά
Πυρά Erdogan κατά Netanyahu 
Ως έναν "τύραννο" που "σφαγιάζει παιδιά" χαρακτήρισε τον Benjamin Netanyahu ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, απαντώντας στον χαρακτηρισμό του "δικτάτορα" από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.
"Netanyahu, είσαι ένας τύραννος" δήλωσε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Άγκυρα, κατηγορώντας τον ισραηλινό ηγέτη ότι "σφάγιασε παιδιά Παλαιστινίων".
"Αυτός ο κλέφτης που ηγείται του Ισραήλ ετοιμάζεται να δικαστεί στη χώρα του.
Γιατί ο Netanyahu και η γυναίκα του δικάζονται;
Για κλοπή", πρόσθεσε υπαινισσόμενος την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του ισραηλινού ηγέτη σε τρεις υποθέσεις διαφθοράς.
Οι τόνοι ανέβηκαν αυτή την εβδομάδα μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ αφότου ο Benjamin Netanyahu, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας, δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν είναι το κράτος-έθνος "όλων των πολιτών του" αλλά "μόνο του εβραϊκού λαού" και συνεπώς όχι της μεγάλης αραβικής κοινότητας.
Ο Ibrahim Kalin, ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου, κατήγγειλε χθες τον "κατάφωρο ρατσισμό" που εκδήλωσε -κατά τη γνώμη του- ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.
"Ο Erdogan, ο τούρκος δικτάτορας, επιτίθεται στην ισραηλινή δημοκρατία, ενώ οι φυλακές του είναι γεμάτες από τούρκους δημοσιογράφους και δικαστές.
Τί αστείο", δήλωσε ο Netanyahu σε μήνυμα που μεταδόθηκε από τις υπηρεσίες του τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (13/3).
Η αντίδραση αυτή προκάλεσε νέα απάντηση του Kalin.
"Το κράτος του απαρτχάιντ το οποίο διοικεί έχει καταλάβει παλαιστινιακά εδάφη, σκοτώνει γυναίκες και παιδιά, και φυλακίζει τους Παλαιστίνιους πάνω στην ίδια τους τη γη.
Τα ψέματα και η πίεση δεν θα κουκουλώσουν τα εγκλήματά σας", έγραψε σε μήνυμα του στο Twitter ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας.
Ο Erdogan μίλησε, επίσης, σήμερα για τις ταραχές που σημειώθηκαν χθες μεταξύ αστυνομικών και Παλαιστινίων στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ, καταγγέλλοντας ότι ισραηλινοί αστυνομικοί και στρατιώτες εισχωρούν σε αυτόν τον άγιο τόπο.
"Μην μας προκαλεί.
Ουδέποτε καταπίεσαμε Εβραίους σε αυτή τη χώρα, ουδέποτε κάναμε σε μια συναγωγή αυτά που κάνετε στην Πλατεία των Τζαμιών.
Μην μας προκαλείτε, δεν θα μπούμε σε αυτό το παιχνίδι", προειδοποίησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης