Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Προς συμφωνία Weber και Orban προκειμένου να παραμείνει το Fidesz στο ΕΛΚ

Die Welt: Προς συμφωνία Weber και Orban προκειμένου να παραμείνει το Fidesz στο ΕΛΚ
Ο Weber βρέθηκε την Τρίτη 12/3 στη Βουδαπέστη για συνάντηση με τον Orban
Σε συμφωνία φέρεται ότι κατέληξαν M. Weber και V. Orban, προκειμένου το κόμμα Fidesz να μην εκδιωχθεί από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.
Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν επισκέφθηκε την Τρίτη 12/3 τη Βουδαπέστη και είχε συνάντηση με τον Ούγγρο πρωθυπουργό.
Σκοπός της συνάντησης από την πλευρά του Weber ήταν να διαπιστωθεί κατά πόσο το κόμμα του Orban «Fidesz» συμφωνεί με τις αξίες του ΕΛΚ.
Η συνάντηση ήταν επιτυχής και ήδη ο Orban προέβη σε κινήσεις αναμόρφωσης της εικόνας του κόμματός του, όπως η απαγόρευση διαδηλώσεων εναντίον του προέδρου της Επιτροπής Jean Cladue Juncker και του George Soros και την απομάκρυνση των αφισών όπου εμφανίζονταν να είναι υπέρ των προσφύγων.
Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε ως η τελευταία προσπάθεια του Βέμπερ και η τελευταία ευκαιρία του Ορμπαν, γράφει η γερμανική εφημερίδα.
Ο Weber δήλωσε πως «παραμένουν σε συζητήσεις», την ώρα που 13 κόμματα-μέλη του ΕΛΚ έχουν καταθέσει αίτηση αναστολής της συμμετοχής ή αποπομπής του κόμματος «Fidesz».
Την επίσκεψη Weber στη Βουδαπέστη ακολούθησαν έντονες διπλωματικές διαβουλεύσεις μεταξύ της προέδρου του CDU Annegret Kramp-Karrenbauer και του προέδρου του ΕΛΚ Joseph Daul.
Κύκλοι δηλώνουν στη Die Welt πως «πιθανόν επισήμως ο Orban να υποχωρήσει λίγο πριν την ψηφοφορία».
Σύμφωνα με τον Zoltan Balog, στενό συνεργάτη του Orban, και οι δύο πλευρές θα πρέπει να αποφύγουν με κάθε τρόπο τη μετατροπή της συνάντησης του ΕΛΚ στις 20 Μαρτίου σε μια διαδικασία αποδόμησης του Ευρωπαικου Λαϊκού Κόμματος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης