Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση δεν θέλει ο νόμος να εφαρμόζεται πάντα, παντού και για τους πάντες

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση δεν θέλει ο νόμος να εφαρμόζεται πάντα, παντού και για τους πάντες
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα
Κριτική όσον αφορά τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα, άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.
«Έχουμε ακόμα μία συνέπεια καθυστερήσεων και των εμμονών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν για πάνω από 4 χρόνια στα συρτάρια τους έτοιμες όλες αυτές τις αλλαγές για τον Ποινικό Κώδικα και τις φέρνουν τώρα, με 20 μέρες προθεσμία συζήτησης», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι και συμπλήρωσε: «Εάν, λοιπόν, η κυβέρνηση δεν πηγαίνει σε εκλογές το Μάιο, οφείλει να δώσει ένα πολύ μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για να υπάρξουν αλλαγές οι οποίες θα έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Βλέπουμε ποινική αξία συγκεκριμένων εγκλημάτων να αλλάζει με τρόπο που δεν έχει προηγούμενο».
Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι «βλέπουμε αδικήματα τα οποία πηγαίνουν από τα είκοσι χρόνια στα δύο χρόνια.
Αυτό πρέπει να μας το αιτιολογήσει κάποιος και για αυτό ακριβώς το λόγο, επειδή εμείς δεν μπορούμε να το δικαιολογήσουμε, λέμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να το ξανασκεφτεί. Εμείς έχουμε τις διαφωνίες μας», και υπογράμμισε πως «υπάρχουν μία σειρά των εμμονών του ΣΥΡΙΖΑ, που αναδεικνύονται και από όσα φέρνει στη δημοσιότητα η ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ».
Για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε ότι βασική επιθυμία είναι «οι πολίτες να νιώθουν ασφάλεια και αυτό δεν μπορεί να γίνεται όταν ο νόμος δεν ισχύει για όλους, πάντα και παντού» και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα και με τον νόμο Παρασκευοπούλου και με τις αλλαγές οι οποίες έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, ότι δεν θέλει ο νόμος να εφαρμόζεται πάντα, παντού και για τους πάντες.
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει διότι καλλιεργεί μία γενικευμένη ανασφάλεια στους πολίτες.
Καλλιεργεί, επίσης, ανασφάλεια σε αυτούς οι οποίοι πρέπει να επιβάλουν το νόμο, είτε είναι δικαστές είτε είναι οι αστυνομικοί υπάλληλοι, και αυτό ξέρετε δημιουργεί συνθήκες γενικευμένης ανισορροπίας στην κοινωνική ειρήνη.
Δεν μπορούμε να πάμε έτσι».

bankingnews.gr

BREAKING NEWS