Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός εν μέσω αβεβαιότητας για το Brexit - Στο +0,72% και τα 1.307,45 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε υψηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός εν μέσω αβεβαιότητας για το Brexit - Στο +0,72% και τα 1.307,45 δολ. ανά ουγγιά
Η νέα απόρριψη της συμφωνίας για το Brexit από το βρετανικοί κοινοβούλιο οδήγησε το πολύτιμο μέταλλο στα υψηλότερα επίπεδα από την 1η Μαρτίου 2019
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 ημερών σκαρφάλωσε σήμερα Τετάρτη (13/3) ο χρυσός, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από την έκβαση του Brexit έχει στέψει τους επενδυτές προς το πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,72% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.307,45 δολ. ανά ουγγιά, ενώ προηγουμένως είχε σκαρφαλώσει ακόμα και στα 1.309,21 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Μαρτίου 2019.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,08% στις 96,86 μονάδες.
Χθες (12/3) η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε για δεύτερη φορά τη συμφωνία της πρωθπουργού Theresa May με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, αυξάνοντας τις πιθανότητες για το λεγόμενο «σκληρό Brexit» στις 29 Μαρτίου.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται να διεξαχθεί ψηφοφορία αναφοριμά με το εάν οι βουλευτές επιθυμούν αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, και εφόσον υπάρξει καταψήφιση αυτής της επιλογής, θα υπάρξει νέα ψηφοφορία σχετικά με μία περιορισμένη επέκταση του Άρθρου 50.
Επιπλέον, το πολύτιμο μέταλλο δέχθηκε επίσης στήριξη από την οριακή υποχώρηση που σημείωσε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο του 2019, μία εξέλιξη που θα ενισχύσει την υπομονετική στάση που επιθυμεί να υιοθετήσει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης