Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt (ΕΕ): Το βρετανικό κοινοβούλιο πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το Brexit - Δεν επιθυμώ μία παράταση

Verhofstadt (ΕΕ): Το βρετανικό κοινοβούλιο πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το Brexit - Δεν επιθυμώ μία παράταση
Ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit τόνισε ότι «χρειαζόμαστε βεβαιότητα από τη Βουλή των Κοινοτήτων»
Την πλήρη αντίθεσή του απέναντι σε οποιαδήποτε επέκταση του Άρθρου 50 για το Brexit εξέφρασε σήμερα (13/3) ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Guy Verhofstadt, εκτός εάν αυτή η επέκταση βασίζεσαι σε μία σαφή θέση της Βουλής των Κοινοτήτων για το τι θέλουν.
Ειδικότερα, μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Verhofstadt δήλωσε ότι «δεν επιθυμώ μία μακρά παράταση, το λέω πολύ ανοιχτά», προσθέτοντας παράλληλα ότι «μία επέκταση που ξεπερνάει τις ευρωεκλογές, και στην οποία οι ευρωεκλογές θα επηρεαστούν από τους Brexiters και από όλα τα ζητήμα του Brexit».
«Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι η βεβαιότητα από τη Βουλή των Κοινοτήτων», επεσήμανε ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, επαναμαλβάνοντας ότι «είμαι αντίθετος απέναντι σε κάθε επέκταση, είτε αυτή είναι μίας ημέρας είτε μίας εβδομάδας, εάν δε βασίζεται σε μία σαφή θέση της Βουλής των Κοιντότητων για κάτι που ξέρουμε ότι θέλουν».
Νωρίτερα, ο Βρετανός πρώην ευρωβουλευτής και υπέρμαχος του Brexit, Nigel Farage, δήλωσε ότι δεν υπάρχει «λευκή επιταγή» για την επέκταση του Άρθρου 50, προσθέτοντας παράλληλα ότι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Michel Barnier «φοβάται για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit».
«Υπάρχει τεράστια πίεση προς την πρωθπουργό Theresa May να δώσει έναν σταθερό λόγο για μία πιθανή επέκταση του Άρθρου 50», σχολίασε ο Nigel Farage, προσθέτοντας παράλληλα ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει λευκή επιταγή γι' αυτό».
Σημειώνεται ότι ο Nigel Farage είχε ταχθεί κατά της συμφωνίας May, δηλώνοντας χθες (13/3) ότι η απόρριψη της συμφωνίας από τη Βουλή των Κοινοτήτων αποτέλεσε «μία πλήρη αποτυχία της ηγεσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης