Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκοπήσεις - Ισπανία: Άνοδος για τους Σοσιαλιστές στο 27,3% και για το VOX στο 12,1%

Δημοσκοπήσεις - Ισπανία: Άνοδος για τους Σοσιαλιστές στο 27,3% και για το VOX στο 12,1%
Δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης στην Ισπανία με βάση τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων
Η υποστήριξη προς τους Σοσιαλιστές και προς το ακροδεξιό κόμμα Vox αυξάνεται ενόψει των εκλογών της 28ης Απριλίου στην Ισπανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του μέσου όρου δημοσκοπήσεων που δημοσιοποιήθηκαν αργά χθες από την εφημερίδα El Pais, αν και το κυβερνών κόμμα δεν καταφέρνει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Το κόμμα του πρωθυπουργού Pedro Sanchez κερδίζει το 27,3% των ψήφων, σημειώνοντας άνοδο αφότου ο τελευταίος ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 28 Απριλίου 2019. 
Με το ποσοστό αυτό οι Σοσιαλιστές θα εξασφαλίσουν 113 έδρες, πολύ λιγότερες από τις 176 που χρειάζονται προκειμένου να διαθέτουν καθαρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Με την υποστήριξη στους Podemos να υποχωρεί στο 13,8%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 36 έδρες, οι αριστεροί στην Ισπανία θα πρέπει να εξασφαλίσουν την υποστήριξη μικρότερων, περιφερειακών κομμάτων προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση πλειοψηφίας, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP), βλέπει την υποστήριξή του να πέφτει στο 20%, ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου σε 75 έδρες.
Η υποστήριξη για το ακροδεξιό κόμμα Vox αυξάνεται στο 12,1%, ποσοστό που θα τους έδινε 38 έδρες, ενώ η υποστήριξη προς τους κεντροδεξιούς Ciudadanos πέφτει στο 16,3%, που αντιστοιχεί σε 58 έδρες.
Αυτό σημαίνει ότι ένας συνασπισμός των τριών δεξιών κομμάτων υπολείπεται εδρών για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.
Το αντιμεταναστευτικό Vox δεν κατέχει έδρες στο ισπανικό Κοινοβούλιο, αλλά έχει αναλάβει ρόλο για τον σχηματισμό περιφερειακής κυβέρνησης στην Ανδαλουσία μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου.
Τα αποτελέσματα είναι ο μέσος όρος δεκάδων δημοσκοπήσεων τον οποίο υπολόγισε η El Pais.

H δημοσκόπηση της Celeste

Ποσοστό 25% καταγράφει το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Pedro Sanchez, το οποίο προηγείται στην πρόθεση ψήφου εν όψει των εκλογών της 28ης Απριλίου, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της Celeste.
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Λαϊκό Κόμμα με 23%.
Τρίτο κόμμα οι Ciudadanos με ποσοστό 18%, μειωμένο κατά μία μονάδα.
Στο 14% (-2%) υποχωρεί το ποσοστό των Podemos.
To ακροδεξιό VOX ενισχύεται κατά μία μονάδα στο 10%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης