Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -5,4% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2019

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -5,4% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2019
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία θα υποχωρήσουν κατά -1,7%
Τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον περασμένο Σεπτέμβριο σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία για τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (13/3) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς οι εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας εξακολουθούν να επηρεάζουν την παγκόσμια ζήτηση.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας υποχώρησαν κατά -5,4% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -0,1% την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -1,7%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγλίες της χώρας σημειώσαν πτώση της τάξεως του -2,9% έναντι ετήσιας ανόδου +0,9% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -2,3%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας, οι παραγγελίες του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησαν κατά -1,9% σε μηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη πτώση του μη μεταποιητικού κλάδου διαμορφώθηκε στο -8%, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μείωση των τελευταίεων τεσσάρων μηνών.
Μάλιστα, οι παραγγελίες από το εξωτερικό σημείωσαν «βουτιά» κατά -18,1% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, με τους οικονομολόγους να ισχυρίζονται ότι η αβεβαιότητα γύρω από τα εμπορικά ζητήματα αποθαρρύνει τις ιαπωνικές εταιρείες από το να αυξήσουν τις κεφαλαιουχικές τους δαπάνες, μία εξέλιξη που επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης