Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσωρινή η ανάκαμψη για τον χρυσό - Απώλειες 0,6%, στα 1.291,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Προσωρινή η ανάκαμψη για τον χρυσό - Απώλειες 0,6%, στα 1.291,10 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με πτώση 0,6% ή 8,20 δολ., στα 1.291,10 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (11/3/2019) ο χρυσός, στον απόηχο ορισμένων θετικών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ, με τη ανάκαμψη της Παρασκευής (8/3) να αποδεικνύεται προσωρινή.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν πως οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ κατέγραψαν απροσδόκητη αύξηση τον Ιανουάριο του 2019, ανακάμπτοντας ελαφρώς από τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων εννέα ετών που είχαν καταγράψει τον Δεκέμβριο του 2018, τα στοιχεία για τον οποίο ήταν τελικά πολύ χειρότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Ιανουάριο, ενώ τα στοιχεία για τον Δεκέμβριο αναθεωρήθηκαν σημαντικά πτωτικά, δείχνοντας ότι οι πωλήσεις «βούλιαξαν» τελικά κατά 1,6%, αντί της πτώσης 1,2% που είχαν δείξει τα αρχικά στοιχεία.
Η πτώση του Δεκεμβρίου ήταν η μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν η οικονομία των ΗΠΑ αναδυόταν από την ύφεση.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,6% ή 8,20 δολ., στα 1.291,10 δολ. ανά ουγγιά.
«Η σημερινή πτώση είναι προσωρινό περιστατικό που οφείλεται στην αποκόμιση κερδών μετά την άνοδο της Παρασκευής», σχολιάζει ο αναλυτής αγορών στην OANDA, Jeffrey Halley, προσθέτοντας ότι «το αμερικανικό δολάριο είναι ως επί το πλείστον ισχυρότερο και αυτό προσθέτει κάποια καθοδική πίεση στον χρυσό».
«Δομικά ο χρυσός είναι σε καλύτερη θέση ώστε να κινηθεί υψηλότερα μέσα στους επόμενους μήνες», επεσήμανε ο κ. Halley, διευκρινίζοντας ότι «καθώς η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να επιβραδύνεται και η αβεβαιότητα αυξάνεται, αυτό θα στηρίξει τον χρυσό».
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή και παραγωγού στις ΗΠΑ που αφορούν τον Ιανουάριο, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν και τα αντίστοιχα στοιχεία που αφορούν τις λιανικές πωλήσεις, και τα οποία θα δημοσιοευθούν σήμερα.
Στο επίκεντρο παραμένουν και οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ.
O οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, εξέφρασε χθες την αισιοδοξία του, τονίζοντας ότι μια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης