Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τάγματα εφόδου υπέρ του Erdogan στην Κωνσταντινούπολη

Τάγματα εφόδου υπέρ του Erdogan στην Κωνσταντινούπολη
Τάγματα εφόδου στην Τουρκία 
«Τάγματα εφόδου» έκαναν την εμφάνισή τους εχθές (10/3) το βράδυ στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, όπως απορρέει από σχετικά βίντεο που πρόβαλαν μέσα ενημέρωσης, λίγο μετά από την εμπρηστική ομιλία του Recep Tayyip Erdogan.
Ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος «σπρώχνει» ολοένα και περισσότερο τη γειτονική μας χώρα προς τη θεοκρατία, κατηγόρησε για ασέβεια προς το Ισλάμ τις γυναίκες που διαδήλωσαν για τα αυτονόητα δικαιώματα τους.
Χιλιάδες γυναίκες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Παρασκευής για μία πορεία στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η οποία εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να διαλύσουν την συγκέντρωση.
Εχθές, σε προεκλογική του ομιλία, ο Erdogan έδειξε ένα βίντεο που είχε τραβηχτεί στην διάρκεια της διαμαρτυρίας των γυναικών, παρουσιάζοντας γυναίκες να φωνάζουν συνθήματα, ενώ ένα γειτονικό τζαμί καλούσε για προσευχή.
«Αυτή η συγκέντρωση ήταν ασέβεια απέναντι στο Ισλάμ» δήλωσε, υπονοώντας ίσως ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να επισκεφθούν το τζαμί αντί να πηγαίνουν σε διαδηλώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης