Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα χαμηλά 2 εβδομάδων η στερλίνα εν αναμονή των εξελίξεων για το Brexit, στο +0,18% και τα 1,3037 δολ.

Απομακρύνεται από τα χαμηλά 2 εβδομάδων η στερλίνα εν αναμονή των εξελίξεων για το Brexit, στο +0,18% και τα 1,3037 δολ.
Το βρετανικό νόμσισμα ενισχύεται κατά +0,12% έναντι του ευρώ και κατά +0,19% έναντι του γεν
Άνοδο καταγράφει σήμερα Δευτέρα η στερλίνα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς απομακρύνεται από τα χαμηλά δύο εβδομάδων στα οποία βρέθηκε νωρίτερα, εν μέσω αναφορών ότι η ψηφοφρία για το Brexit στο βρετανικό κοινβούλιο ενδέχεται να αναβληθεί για δεύτερη φορά.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Theresa May, η ψηφοφρία για ατο Brexit θα πραγματοποιηθεί «αύριο» και θα είναι «ουσιαστική, ενώ παράλληλα συνέστησε προσοχή απέναντι στην σπέκουλα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η δέσμευση της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου για τη διεξαγωγή τριών ψηφοφοριών για το Brexit αυτή την εβδομάδα εξακολουθεί να ισχύει.
Ο ίδιος υπογραμμίσε ότι η Theresa May παραμένει επικεντρωμένη στην επίτευξη του Brexit, ενώ πιστεύει ότι παραμένει επιθυμία και των δύο πλευρών για το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την ΕΕ με συμφωνία.
Η παραπάνω είδηση οδήγησε στην άνοδο της στερλίνας κατά +0,18% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,3037 δολ. ανά στερλίνα, ενώ προηγουμένως είχε υποχωρήσει στα 1,298 δολ. τα οποία και αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Φεβρουαρίου 2019.
Παράλληλα, το ευρώ σημειώνει πτώση κατά -0,12% έναντι της στερλίνας, στις 0,8617 στερλίνες ανά ευρώ, την ίδια στιγμή που η στερλίνα ενισχύεται κατά +0,19% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 144,87 γεν.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Michel Barnier, τόνισε ότι οι Βρυξέλλες έχουν ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο και ότι εναπόκειται πλέον στην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Theresa May, και στην κυβέρνησή της να διαπραγματευτούν με τους νομοθέτες προκειμένου να εξασφαλίσουν τη στήριξη της συμφωνίας.
«Μιλήσαμε όλο το Σαββατοκύριακο και τώρα οι συζητήσεις, οι διαπραγματεύσεις είναι πλεόν μεταξύ της κυβέρνησης στο Λονδίνο και του κοινοβουλίου στο Λονδίνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Barnier στο AFP.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Michel Barnier πρότεινε στη Βρετανία την επιλογή να αποφασίσει μονομερώς να εγκαταλείψει την τελωνειακή ένωση, εφόσον διατηρηθούν τα υπόλοιπα στοιχεία για το ιρλανδικό backstop, με τη σχετική πρόταση ωστόσο να απορρίπτεται από τους Βρετανούς αξιωματούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης