Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνετρίβη αεροσκάφος της Ethiopian Airlines με 157 επιβαίνοντες - Δεν υπάρχουν επιζώντες

Συνετρίβη αεροσκάφος της Ethiopian Airlines με 157 επιβαίνοντες - Δεν υπάρχουν επιζώντες
Είχε προορισμό το Ναϊρόμπι της Κένυας
(upd4) Συνετρίβη αεροσκάφος της Ethiopian Airlines, με προορισμό το Ναϊρόμπι της Κένυας, βυθίζοντας στη θλίψη τις οικογένειες των 157 επιβαινόντων, καθώς όπως έγινε γνωστό, δεν υπάρχουν επιζώντες.
Στο Boeing 737 επέβαιναν συνολικά 157 άτομα, εκ των οποίων 149 ήταν επιβάτες και 8 μέλη του πληρώματος.
Από τους 157 επιβαίνοντες, όπως μετέδωσε το BBC, οι 32 ήταν Κενυάτες, 18 Καναδοί, 9 Αιθίοπες, 8 Αμερικανοί, 8 Ιταλοί, 8 Κινέζοι, 7 Βρετανοί, 7 Γάλλοι, 6 Αιγύπτιοι, 5 Ολλανδοί, 4 Ινδοί , 4 Σλοβάκοι, 3 Αυστριακοί, 3 Σουηδοί, 3 Ρώσοι, 2 Μαροκινοί, 2 Ισπανοί, 2 Πολωνοί και 2 Ισραηλινοί.
Επίσης, υπήρχε ένας επιβάτης από το Βέλγιο, την Ινδονησία, τη Σομαλία, τη Νορβηγία, τη Σερβία, το Τόγκο, τη Μοζαμβίκη, τη Ρουάντα, το Σουδάν, την Ουγκάντα και την Υεμένη, καθώς και άλλοι.
«Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες»,  ανέφερε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της αεροπορικής εταιρίας.
Σημειώνεται ότι στο Boeing 737  συνετρίβη έξι λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα.
Η συντριβή του αεροσκάφους έγινε 62 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αντίς Αμπέμπα, κοντά στην πόλη Bishoftu.
Map showing the flight path
Ποιο είναι το αεροπλάνο της Boeing

Σε ανακοίνωσή της η αμερικανική εταιρεία αεροναυπηγικής Boeing., αεροσκάφος της οποίας ήταν το μοιραίο αεροπλάνο των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συντρίβει, εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο των 157 επιβαινόντων στο μοιραίο 737 Max.
O αμερικανικός αεροναυπηγικός κολοσσός τόνισε επίσης ότι είναι έτοιμος να παράσχει την απαραίτητη τεχνητή βοήθεια στις αρμόδιες αρχές, για την αποτελεσματική διερεύνηση του σημερινού αεροπορικού δυστυχήματος.
Το 737 Max -8 είναι ένα νέο αεροπλάνο της Boeing. που πρώτο κατασκευάστηκε το 2016 και εντάχθηκε στο στόλο των Αιθιοπικών Αερογραμμών, μόλις τον Ιούλιο του 2018.
Να σημειωθεί ωστόσο, ότι το ίδιο μοντέλο της εταιρείας, που ανήκε στην χαμηλού κόστους Lion Air της Ινδονησίας κατέπεσε και πριν από 5 μήνες, λίγο μετά την απογείωση του στη θάλασσα της Ινδονησίας με 190 επιβάτες
Graphic showing the Boeing 737 Max 8 plane


Μεταξύ των θυμάτων 10 εργαζόμενοι στον ΟΗΕ

Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι που συνδέονται με τον ΟΗΕ έχασαν την ζωή τους στην συντριβή του Boeing της Ethiopian Airlines που εκτελούσε την πτήση Αντίς Αμπέμπα-Ναϊρόμπι, έγινε γνωστό από πηγή των Ηνωμένων Εθνών.
«Περιμένουμε ότι τουλάχιστον 10-12 θύματα συνδέονται με τον ΟΗΕ», δήλωσε η πηγή, διευκρινίζοντας ότι είναι πιθανόν μεταξύ των νεκρών να συγκαταλέγονται free lance διερμηνείς που επρόκειτο να συμμετάσχουν σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, η οποία θα διεξαχθεί στο διάστημα 11-15 Μαρτίου στο Ναϊρόμπι.
Η πηγή του διεθνούς οργανισμού εξήγησε ότι η καταμέτρηση των μελών του προσωπικού του ΟΗΕ που επέβαιναν στο αεροσκάφος έχει περιπλακεί εξαιτίας του γεγονότος ότι ορισμένοι δηλώνουν στον ΟΗΕ το ταξίδι τους, ενώ άλλοι όχι, και ορισμένοι δεν χρησιμοποιούν το διαβατήριο του ΟΗΕ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Gutteres εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τις απώλειες στο αεροπορικό δυστύχημα, που συνέβη λίγο μετά την απογείωση από την Αντίς Αμπέμπα.
Τα Ηνωμένα Εθνη συνεργάζονται στενά με τις αιθιοπικές αρχές «για την ταυτοποίηση των μελών του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών που έχασαν την ζωή τους στην τραγωδία αυτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση που επίσης δεν αναφέρεται σε ακριβή αριθμό θυμάτων.

Αποτέλεσμα εικόνας για ethiopian airlines

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου στην Πρόεδρο της Αιθιοπίας για την τραγωδία με την πτήση της Ethiopian Airlines

Τα συλλυπητήριά του προς την ομόλογό του Πρόεδρο της Αιθιοπίας, Sahle-Work Zewde, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, για την τραγωδία με τα 157 θύματα της συντριβής του αεροισκάφους της Ethiopian Airlines.
Ειδικότερα, κατόπιν εντολής του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκοπίου Παυλόπουλου, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αιθιοπία κ. Νικόλαος Παττακιάς διεβίβασε τα θερμά συλλυπητήρια του Έλληνα Προέδρου προς την ομόλογό του Πρόεδρο της Αιθιοπίας,  κα Sahle-Work Zewde και  τις οικογένειες των θυμάτων του σημερινού τραγικού δυστυχήματος που συνέβη σε αεροσκάφος της Ethiopian Airlines και προκάλεσε μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Υπ. Εξωτερικών: Συμπαραστεκόμαστε στον λαό και την κυβέρνηση της Αιθιοπίας

Τη θλίψη του για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία και τα συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών.
Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter  εξέφρασε «τη βαθύτατη θλίψη μας για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία καθώς και τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και τους οικείους τους».
«Συμπαραστεκόμαστε στον λαό και την κυβέρνηση της Αιθιοπίας», κατέληξε το ΥΠΕΞ.

Συλλυπητήρια Κουίκ στους υφυπουργούς Πολιτικών Υποθέσεων και Οικονομικής Διπλωματίας της Αιθιοπίας για την αεροπορική τραγωδία

Τα θερμά συλλυπητήριά του για το αεροπορικό δυστύχημα της Ethiopian Airlines, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουικ, στους υφυπουργούς Πολιτικών Υποθέσεων και Οικονομικής Διπλωματίας και Διασποράς της Αιθιοπίας.
Ειδικότερα, ο κ.Κουίκ είχε τηλεφωνική επικοινωνία  με τους υφυπουργούς Πολιτικών Υποθέσεων και Οικονομικής Διπλωματίας και Διασποράς της Αιθιοπίας κ.κ Markos Tekle και Aklilu Hailemichael αντίστοιχα., στους οποίους και εξέφρασε γι τα θερμά συλλυπητήριά του για το αεροπορικό δυστύχημα της Ethiopian Airlines.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Συνετρίβη αεροσκάφος της Ethiopian Airlines, στο οποίο επέβαιναν 157 άτομα και είχε προορισμό το Ναϊρόμπι της Κένυας.
Στο Boeing 737 ,σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, επέβαιναν συνολικά 157 άτομα, εν των οποίων 149 ήταν επιβάτες και 8 μέλη του πληρώματος.
To Βοeing 737 συνετρίβη έξι λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα.
Η συντριβή του αεροσκάφους έγινε 62 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αντίς Αμπέμπα, κοντά στην πόλη Bishoftu.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για νεκρούς και επιζώντες, όμως το πρωθυπουργικό γραφείο της Αιθιοπίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των επιβαινόντων στο αεροσκάφος.
Ειδικότερα, το  γραφείο του Πρωθυπουργού της Αιθιοπίας με ανάρτηση στο twitter, εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας, εξέφρασε «τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στο Boeing 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που ήταν προγραμματισμένη για το Ναϊρόμπι της Κένυας σήμερα το πρωί».
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης