Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Στόχος της τοπικής αυτοδιοίκησης η όλο και μεγαλύτερη συλλογική και συνεργατική αυτοκυβέρνηση

Χαρίτσης: Στόχος της τοπικής αυτοδιοίκησης η όλο και μεγαλύτερη συλλογική και συνεργατική αυτοκυβέρνηση
Ο A. Χαρίτσης τάσσεται υπέρ μίας στρατηγικής «με κοινωνικό και οικολογικό πρόσημο για την αξιοποίηση των ακινήτων που ανήκουν σε δήμους και περιφέρειες»
Aπώτερος στόχος για την τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι «η όλο και μεγαλύτερη συλλογική και συνεργατική αυτοκυβέρνηση», αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα "Αυγή" ο υπουργός Εσωτερικών, Α. Χαρίτσης.
Ο ίδιος, σχετικά με την εφαρμογή της απλής αναλογικής σημειώνει ότι το σύστημα αυτό «μπορεί να απελευθερώσει σημαντικό τοπικό δυναμικό και να επιτρέψει την πολιτική εκπροσώπηση μειοψηφικών κοινωνικών ομάδων που συνήθως αγνοούνται».
Ο κ. Χαρίτσης τάσσεται υπέρ μίας στρατηγικής «με κοινωνικό και οικολογικό πρόσημο για την αξιοποίηση των ακινήτων που ανήκουν σε δήμους και περιφέρειες», ενώ υπογραμμίζει τη σημασία μίας «κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας», αλλά και ενισχυμένων δομών κοινωνικής υποστήριξης, «ιδιαίτερα με την πολιτική ενσωμάτωση των "ετεροτήτων" των τοπικών κοινωνικών στις πολιτικές λειτουργίες της Αυτοδιοίκησης».
Ακόμη, ο υπουργός τονίζει ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν προνοιακές λειτουργίες σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο,που «θα συναρθρώνονται με τις άλλες δημόσιες υποδομές».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης