Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Διαδηλώσεις στη χώρα – Οι αντίπαλοι, Μaduro και Guaido, καλούν τους οπαδούς τους να βγουν στους δρόμους

Βενεζουέλα: Διαδηλώσεις στη χώρα – Οι αντίπαλοι, Μaduro και Guaido, καλούν τους οπαδούς τους να βγουν στους δρόμους
Oι δύο αντίπαλοι ηγέτες στη Βενεζουέλα καλούν τους οπαδούς τους να βγουν στους δρόμους
Tους οπαδούς τους να βγουν για να διαδηλώσουν στους δρόμους καλούν σήμερα οι δύο αντίπαλοι ηγέτες στη Βενεζουέλα, ο νόμιμος πρόεδρος Ν. Maduro και ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος Juan Guaido,  τη στιγμή που στη χώρα επικρατεί χάος λόγω μίας γενικής βλάβης στην τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα, που προκάλεσε σωρεία προβλημάτων.
Πάντως, για την  ευθύνη της κατάστασης αλληλοκατηγορούνται οι δύο πλευρές και ενώ έκλεισαν χώροι εργασίες και σχολεία, ακυρώθηκαν  πτήσεις, τα νοσοκομεία που διέθεταν ηλεκτρικές γεννήτριες υπολειτούργησαν, παρατηρήθηκαν λεηλασίες.
Σημειώνεται ότι η βλάβη δεν έπληξε μόνο την πρωτεύουσα Καράκας, αλλά και το σύνολο των 23 κρατιδίων της χώρας, και ενώ η τροφοδοσία σε ηλεκτρικό είχε αρχίσει να αποκαθίσταται τμηματικά από το μεσημέρι της Παρασκευής 8/3 σε κάποια προάστια του Καράκας, στη συνέχεια ξαναδιακόπηκε.
Στο μεταξύ, διακόπηκε και η τροφοδοσία με νερό, που εξασφαλίζεται με ηλεκτρικές αντλίες, ενώ σε σημεία της πρωτεύουσας έγιναν διαδηλώσεις με κατσαρόλες.
Πάντως, ο Juan Guaido καλεί «όλο τον λαό της Βενεζουέλας να εκφρασθεί με μαζικό τρόπο στους δρόμους κατά του διεφθαρμένου, ανίκανου, καθεστώτος των σφετεριστών, που βύθισαν τη χώρα στο σκοτάδι», ενώ ο Maduro καλεί τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν «κατά του ιμπεριαλισμού» και καταγγέλλει «τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πάνω στην ενέργεια».
Στο μεταξύ, ο υπουργός Αμύνης V. Padrino μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο VTV κατήγγειλε ότι η βλάβη αποτελεί «σκόπιμη επίθεση» εκ μέρους των ΗΠΑ και ανακοίνωσε την «ανάπτυξη» του στρατού, χωρίς να δώσει σχετικές λεπτομέρειες.
Μάλιστα, η Βενεζουέλα ανακοίνωσε την Παρασκευή 8/3 ότι θα παραδώσει στον ΟΗΕ «αποδείξεις» για την ενοχή της Ουάσιγκτον στη βλάβη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης