Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Το εισαγγελικό πόρισμα για το Μάτι εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση

tags :
ΝΔ: Το εισαγγελικό πόρισμα για το Μάτι εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση
Η ΝΔ επιτίθεται στην κυβέρνηση με αφορμή το εισαγγελικό πόρισμα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή το εισαγγελικό πόρισμα για το Μάτι με τη γαλάζια παράταξη να υποστηρίζει ότι καταρρίπτεται η προπαγάνδα.
«To πόρισμα της εισαγγελίας για την τραγωδία στο Μάτι εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΝΔ καθώς:
1. Επιβεβαιώνει ότι κ. Τσίπρας έστησε μια σύσκεψη-επικοινωνιακό σόου σε ζωντανή αναμετάδοση, την ημέρα της τραγωδίας, ενώ ήδη ήξερε για την ύπαρξη νεκρών.
2. Επιβεβαιώνει επίσης ότι η κυβέρνηση είπε συνειδητά ψέματα για τα αίτια της πυρκαγιάς στη συνέντευξη Τύπου που διηύθυνε ο κ. Τζανακόπουλος, παρουσιάζοντας μέχρι και δορυφορικά ευρήματα για να υποστηρίξει ότι η εθνική τραγωδία στο Μάτι ήταν, δήθεν, αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού.
3. Δικαιώνει τους ειδικούς που υποστήριξαν ότι αν ο κρατικός μηχανισμός είχε λειτουργήσει στοιχειωδώς, ο χρόνος επαρκούσε για να σωθούν δεκάδες ανθρώπινες ζωές, απλώς και μόνο με απλή ενημέρωση των κατοίκων του Ματιού για την πυρκαγιά.
4. Διαψεύδει ότι κύρια αιτία της τραγωδίας ήταν η άναρχη δόμηση ή ακόμη και η… κλιματική αλλαγή, όπως έσπευσαν όλοι οι μηχανισμοί της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή να προπαγανδίσουν.
Σημειώνεται ότι η ΝΔ δημοσιοποιεί κι ένα βίντεο όπου υπενθυμίζει «το χρονικό των προσπαθειών παραπλάνησης των πολιτών που είχε θέσει τότε σε εφαρμογή η κυβέρνηση σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκαλύψει τις ευθύνες της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης