Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπακώστα: Ο πολιτικός κόσμος να παραμερίσει τις ακραίες φωνές - Ο Μητσοτάκης οφείλει να βάλει φρένο στον Weber

Παπακώστα: Ο πολιτικός κόσμος να παραμερίσει τις ακραίες φωνές - Ο Μητσοτάκης οφείλει να βάλει φρένο στον Weber
Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, «απάντησε» στη δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη ότι «χτίζεται στρατός κατά της Δημοκρατίας»
Αιχμές κατά της ΝΔ για την ύπαρξη ακραίων φωνών άφησε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η κ. Παπακώστα είπε ότι «Θα πρέπει ο καθείς που μιλάει υπεύθυνα και στο δημόσιο βίο να τοποθετείται με ξεκάθαρο τρόπο και να επιχειρηματολογεί με αποδείξεις.
Εγώ όταν μιλάω, μιλάω με αποδείξεις και στοιχεία.
Δεν ξέρω τι εννοεί.
Προφανώς αυτοί οι οποίοι εμφορούνται από ακραίες απόψεις, με ακραίο τρόπο εκφράζονται, απρόσεκτο και ανεύθυνο κατά τη γνώμη μου».
«Αυτό που έχει σημασία -συνέχισε η κ. Παπακώστα- με αφορμή όλα τα ακραία φαινόμενα που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη και στη χώρα μας, θα πρέπει να προσέξει ο πολιτικός κόσμος, οι πολιτικοί αρχηγοί τις ακραίες φωνές να τις βάλουν στην άκρη, να τις παραμερίσουν, τους ακραίους επίσης και να προτάξουμε όλοι μαζί αυτό που μας ενώνει (...) θα πρέπει να συννενοηθούμε ότι πρέπει η Δημοκρατία να βελτιωθεί, θα πρέπει να μην μας παρασύρει η ''μόδα'' των ακροδεξιών ρευμάτων, τα οποία στην Ευρώπη εξαιτίας του μεταναστευτικού αλλά εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης έχουν άνοδο.
Θα πρέπει η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία να παραμερίσει την ακραία ρητορική, η οποία διχάζει και δημιουργεί στον Έλληνα συναισθήματα ανάμικτα, ποντάρει, επενδύει στα πιο χαμηλά συναισθήματα, επενδύει στο θυμικό και στην πίκρα και την απογοήτευσή του (...)».
Ερωτηθείσα εάν θεωρεί ακραίο το μήνυμα που έστειλε ο υποψήφιος για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Manfred Weber προς την Τουρκία, η κ. Παπακώστα το χαρακτήρισε «λάθος μήνυμα» και πρόσθεσε: «Ο κ. Βέμπερ κάνει μια προεκλογική εκστρατεία, θέλει να εκλεγεί. Αυτό είναι το κακό με εμάς τους πολιτικούς.
Ότι ο πειρασμός του να εκλεγεί καποιος, τον βάζει να χρησιμοποιεί το στόμα του χωρίς ο νους προηγουμένως να έχει προηγηθεί, να λέει πράγματα (...) Δεν μπορεί στην Ευρώπη η οποία ταλανίστηκε από την οικονομική κρίση, επειδή είναι υποψήφιος ο Weber να λέει ότι -προκειμένου να εκλεγεί σε σκληρό ακροατήριο το οποίο αρέσκεται να ακούει αυτά- να δημιουργεί θέματα.
Την ώρα (μάλιστα) που η Ελλάδα κάνει μια προσπάθεια να έχει ειρήνη και σταθερότητα με τη γείτονα χώρα, την ώρα που η Ευρώπη έχει ανοίξει μια λεωφόρο διαλόγου, είναι μέσα στον πυρήνα της Ευρώπης ο διάλογος και η διεύρυνση με προϋποθέσεις και εγγυήσεις τις οποίες πρέπει να πληροί η γειτονική χώρα με αυστηρούς όρους πλην όμως όχι με τη ρητορική του κ. Βέμπερ».
Πρόσθεσε, επίσης, ότι, «ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ανήκει, η ΝΔ ανήκε πάντοτε στο ΕΛΚ, οφείλει να υψώσει ανάστημα και να του πει (σ.σ. στον Weber) "Στοπ, εδώ δεν παίζεις εν ου παικτοίς".
Αυτό δεν συνέβη (...)».
«Πού θα πάει αυτή η υπόθεση, θα σκοτωθούμε μεταξύ μας οι λαοί της Ευρώπης, θα διχάσουμε τις κοινωνίες και τους πολίτες μας, θα γυρίσουμε πίσω, θα εκκολάψουμε το αυγό του φιδιού δηλαδή την ακροδεξιά, την ακραία ρητορική αλλά και πολιτική;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης