Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (EKT): Προσωρινή η οικονομική επιβράδυνση της Ευρωζώνης - Δε βρισκόμαστε κοντά σε ύφεση

Villeroy (EKT): Προσωρινή η οικονομική επιβράδυνση της Ευρωζώνης - Δε βρισκόμαστε κοντά σε ύφεση
Ο Γάλλος κεντρικής τραπεζίτης χαρακτήρισε ως «προσωρινή» την πρόσφατη επιβράυδνση της οικονομίας στην Ευρωζώνη
Ως «προσωρινή» χαρακτήρισε την επιβράδυνση της οικονομίας στην Ευρωζώνη ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος της ΕΚΤ, Francois Villeroy de Galhau, αποδίδοντας αυτή την εξέλιξη τόσο στην πτώση του εμπορίου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα όσο και στις αβεβαιότητες γύρω από το Brexit.
Ειδικότερα, ο κ. Villeroy δήλωσε ότι «υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η οικονομική επιβράδυνση είναι προσωρινή», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η οικονομία της Ευρωζώνης δε βρίσκεται κοντά σε ύφεση.
Παράλληλα, ο Γάλλος κεντρικής τραπεζίτης επεσήμανε ότι «η Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζα ήθελε να δείξει ότι μπορεί να αντιδράσει, χωρίς να κάνει υπερβολικές κινήσεις», ενώ πρόσθεσε ότι η πρόσφατη αναθεώρηση των εκτιμήσεων της ΕΚΤ για την ανάπτυξη «θα φέρει μονάχα περιορισμένες αλλαγές».
Όσον αφορά τη Γαλλία, ο κ. Villeroy δήλωσε ότι η οικονομία της χώρας είναι λιγότερο εκτεθειμένη στο διεθνές εμπόριο σε σύγκριση με τη Γερμανία και την Ιταλία, καθώς και ότι η αγοραστική της δύναμη είναι ισχυρή.
«Η γαλλική οικονομία δημιούργησε 770 χιλ. θέσεις εργασίας τα τελευταία τρία χρόνια», τόνισε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη της χώρας «ξεπερνάει τον μέσο όρο της νομισματικής ένωσης και ξεπέρασε τη Γερμανία για πρώτη φορά από το 2016».
Σημειώνεται ότι χθες (7/3) η ΕΚΤ υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης, στο +1,1% το 2019 από 1,7% προηγουμένως, στο +1,6% το 2020 από 1,7% προηγουμένως, διατηρώντας παράλληλα αμετάβλητη την εκτίμηση για το 2021 στο 1,5%.
Παράλληλα, προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεων για τον πληθωρισμό στο 1,7% το 2018 από 1,8% προηγουμένως, στο 1,2% το 2019 από 1,6% προηγουμένως, στο 1,5% το 2020 από 1,7% προηγουμένως και στο 1,6% το 2021 από 1,8% προηγουμένως.
Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, το βραχυπρόθεσμο outlook της ανάπτυξης είναι πιο αδύναμο από ό,τι αναμενόταν, αν και διευκρίνισε ότι είναι πολύ χαμηλές οι πιθανότητες ύφεσης στην Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης