Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,6% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2019

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,6% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν πτώση της τάξεως του -3,9%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Ιαουνάριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (8/3) η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας σημείωσαν πτώση της τάξεως του -2,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όταν και είχε σημειωθεί επίσης πτώση κατά -1,6%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν πτώση της τάξεως του -3,9%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι εγχώριες παραγγελίες υποχώρησαν κατά -1,2%, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τις παραγγελίες από το εξωτερικό, οι οποίες υποχώρησαν κατά -3,6%.
Όσον αφορά τις νέες παραγγελίες από τις χώρες της Ευρωζώνης, σημειώθηκε πτώση κατά -2,6%, ενώ οι νέες παραγγελίες από τις υπόλοιπες χώρες υποχώρησαν κατά -4,2%.
Ο τομέας των καταναλωτικών αγαθών σημείωσε πτώση κατά -1,4%, ενώ οι νέες παραγγελίες στον τομέα κεφαλαιουχικών αγαθών υποχώρησαν κατά -3,6% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018.
Επιπλέον, οι παραγγελίες ενδιάμεσων αγαθών σημείωσαν πτώση κατά -1,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης