Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εθνικές εκλογές στην Ελλάδα 13 ή 20 Οκτωβρίου 2019 προεξοφλούν funds σε Λονδίνο και ΗΠΑ…ακόμη και οι short

Εθνικές εκλογές στην Ελλάδα 13 ή 20 Οκτωβρίου 2019 προεξοφλούν funds σε Λονδίνο και ΗΠΑ…ακόμη και οι short
Η Blackrock ένα από τα μεγαλύτερα funds παγκοσμίως ανέφερε ότι οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα θα διεξαχθούν Οκτώβριο με βάση το κύριο σενάριο της.
Εθνικές εκλογές στην Ελλάδα στις 13 ή 20 Οκτωβρίου 2019 προεξοφλούν βρετανικά και αμερικανικά funds αλλά ακόμη και οι short του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Με βάση καλά πληροφορημένες πηγές στο Λονδίνο, πρόσφατα σε road show που πραγματοποιήθηκε – και δεν σχετιζόταν με την Ελλάδα – τα funds που συμμετείχαν στις παρουσιάσεις μεταξύ των θεμάτων που ανέλυσαν ήταν και η Ελλάδα αν και δεν ήταν ψηλά στην ατζέντα.
Η πλειοψηφία των διεθνών επενδυτών ανέφεραν ότι οι εκλογές στην Ελλάδα θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο 13 και 20 Οκτωβρίου του 2019.... ενώ ημειοψηφία προσδιόρισε τον Μάιο 2019 ως τον μήνα των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα.
Μάλιστα μεγάλος επενδυτικός οίκος που δεν είναι στρατηγικός επενδυτής αλλά κατέχει ποσοστά πάνω από 5% σε μεγάλη ελληνική τράπεζα ανέλυε πόσο μπορεί η καθυστέρηση των εκλογών να επιδράσει στα σχέδια ανάκαμψης της ελληνικής αγοράς ενώ διατυπώνονταν και φόβοι ότι μπορεί να χαθεί το 2019 με επενδυτικούς όρους.
Η Blackrock ένα από τα μεγαλύτερα funds παγκοσμίως ανέφερε ότι οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα θα διεξαχθούν Οκτώβριο με βάση το κύριο σενάριο της.
Επίσης η γερμανική τράπεζα Berenberg έχει διατυπώσει την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία.
Ακόμη στις ΗΠΑ στέλεχος του Baupost Group ανέφερε σε κάποια εκδήλωση όταν ρωτήθηκε για την Ελλάδα ότι «οι εκλογές στην Ελλάδα Οκτώβριο 2019 θα έχουν επίδραση στα επενδυτικά τους σχέδια».
Βέβαια οι αμερικανοί επενδυτές – και λόγω του Ross του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ – είναι θετικά διακείμενοι στην κυβέρνηση Τσίπρα στην Ελλάδα.
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το σενάριο εκλογές Οκτώβριο 2019 αποδέχονται και τα short funds στις ελληνικές τράπεζες Oceanwood και Lansdowne.
Κατά καιρούς είναι αλήθεια έχουν αναφερθεί πολλές ημερομηνίες για την διεξαγωγή των εκλογών στην Ελλάδα.
21 Απριλίου
19 Μαΐου
29 Σεπτεμβρίου
13 Οκτωβρίου 2019.
 Τα αμερικανικά funds πάντως σχεδόν σταθερά υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα εξαντλήσει τον συνταγματικό χρόνο γιατί στο μεσοδιάστημα θα έχει κερδίσει αναβαθμίσεις, θα έχει φέρει το Ιταλικό μοντέλο για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών, θα έχει προχωρήσει και ο διάδοχος νόμος Κατσέλη
Ετοιμάζονται κάποιες πρωτοβουλίες τέλος Καλοκαιριού με στόχο ερχόμενος ο κόσμος από τα μπάνια του λαού να προετοιμαστεί για τις εθνικές εκλογές...
Συν τοις άλλοις τον Αύγουστο 2019 θα κορυφώσουν οι αναβαθμίσεις για την Ελλάδα με πιθανό σενάριο να βαθμολογηθεί σε ΒΒ ενώ θα προσδιορίσει τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου και τον έλληνα επίτροπο μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019.
Στην ΝΔ – όπως αναφέρει το πολιτικό ρεπορτάζ – μπορεί ο μηχανισμός να είναι σε ετοιμότητα αλλά το βασικό σενάριο και του περιβάλλοντος Μητσοτάκη είναι εκλογές Οκτώβριο 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης