Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μετά την εντολή εισαγγελέα σε δύσκολη θέση η ΕΠΑΘ της ΤτΕ μεταθέτει τις αποφάσεις για Ρουμελιώτη - Πρωτοφανής θεσμική ανομία

Μετά την εντολή εισαγγελέα σε δύσκολη θέση η ΕΠΑΘ της ΤτΕ μεταθέτει τις αποφάσεις για Ρουμελιώτη - Πρωτοφανής θεσμική ανομία
O τρόπος με τον οποίο κινείται η ΤτΕ στην υπόθεση Ρουμελιώτη είναι θεσμικά αποκρουστικός...
(upd4)Για την άλλη εβδομάδα μετατίθενται οι εξελίξεις στην σύγκρουση μεταξύ του Προέδρου της Attica bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη και της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι την νέα εβδομάδα θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.
Να σημειωθεί ότι η εισαγγελία Αθηνών έλαβε απόφαση όπως η ΤτΕ και ο διευθυντής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Σπύρος Παντελιάς παραδώσουν έκθεση και όλα τα έγγραφα που αφορούν τον Πρόεδρο της Attica bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη…
Στις 8  Μαρτίου η συνεδρίαση της ΕΠΑΘ η αρμόδια για διοικητικά θέματα της ΤτΕ για να αξιολογήσει την κατάσταση και να επιβάλλει διοικητική ποινή δεν έλαβε αποφάσεις με βάση μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες.
Να σημειωθεί ότι στις 8 Μαρτίου υπήρξε συνάντηση Στουρνάρα της ΤτΕ με τους υπουργούς Τσακαλώτου και Φλαμπουράρη που εξετάστηκε και το θέμα της Attica bank.
Η ΕΠΑΘ θα συνεδρίασε το απόγευμα στις 8/3 και ενώ σχεδιαζόταν να ζητήσουν
από τον Ρουμελιώτη είτε την άμεση παραίτηση του από την θέση του Προέδρου της Attica bank είτε να του αφαιρέσουν το fit and proper δηλαδή την καταλληλότητα να διοικεί ως Πρόεδρος της Attica bank....ωστόσο αυτός ο σχεδιασμός ίσως να αλλάξει. 
Την ίδια ώρα την ερχόμενη Πέμπτη 14 Μαρτίου θα συγκληθεί διοικητικό συμβούλιο στην Attica bank για τα διοικητικά ζητήματα.
Εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Attica bank έχει ξεσπαθώσει κατά του Ρουμελιώτη αναφέροντας ότι η κόντρα με την ΤτΕ βλάπτει τα συμφέροντα της τράπεζας.
Ο ίδιος άνθρωπος ωστόσο δεν είπε τίποτε για τα 119 εκατ δάνεια που χορηγήθηκαν στον επιχειρηματία Καλογρίτσα έναντι 3 εκατ - και όχι 25 εκατ - εξασφαλίσεων.
Εάν η ΕΠΑΘ της ΤτΕ ζητήσει να υποβάλλει την παραίτηση του ο Ρουμελιώτης από την Attica bank τότε ... ο Ρουμελιώτης άμεσα θα πρέπει να προσφύγει στην δικαιοσύνη ώστε να καταδείξει τις παρανομίες της κεντρικής τράπεζας.
Ο Ρουμελιώτης ο Πρόεδρος της Attica bank έχει στοχοποιηθεί κατά τρόπο απαράδεκτο και θεσμικά παράλογο από την ΤτΕ.
Επειδή ο Πρόεδρος της Attica bank ξεσκέπασε σωρεία υποθέσεων στην Attica bank με αποκορύφωμα τα δάνεια Καλογρίτσα έχει στοχοποιηθεί.
Να σημειωθεί ότι η Attica bank χορήγησε στον επιχειρηματία Καλογρίτσα 119 εκατ με 25 εκατ εξασφαλίσεις οι οποίες στην συνέχεια επανατιμολογήθηκαν σε 3 εκατ.
Όλοι ασχολήθηκαν με τα 100 χιλιάδες ευρώ του Πολάκη και ουδείς έχει ασχοληθεί πως η Attica bank χορήγησε 119 εκατ με μόλις 3 εκατ εξασφαλίσεις.
Η ΤτΕ επειδή προφανώς έχει κατασκευάσει τις κατηγορίες κατά του Ρουμελιώτη, επειδή ήδη παρανομεί καθώς λειτουργεί όχι ως θεσμική αρχή αλλά ως μηχανισμός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών προσπαθεί να τον αποπέμψει από την θέση του Προέδρου.
Έτσι στην αναζήτηση μιας κατηγορίας του προσάπτουν ότι λειτουργεί ως εκτελεστικός ενώ ο Πρόεδρος δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες.
 Μάλιστα του αναφέρουν ότι συμμετείχε στο να κλείσει η δεύτερη τιτλοποίηση Artemis 2 ύψους 700 εκατ ευρώ.
Βέβαια ο Ρουμελιώτης τονίζει ότι ανέλαβε την επαφή με τους ξένους επενδυτές αποκλειστικά επειδή ο διευθύνων σύμβουλος της Attica bank Θεόδωρος Πανταλάκης δεν γνωρίζει αγγλικά.
Μάλιστα όλα αυτά ήταν σε γνώση της ΤτΕ.
Η Κεντρική Τράπεζα λοιπόν μεθοδεύει με τακτικές τουλάχιστον απαράδεκτες την απομάκρυνση Ρουμελιώτη και συγκαλύπτει άλλους που εμπλέκονται σε υποθέσεις που είναι τουλάχιστον παράτυπες ή παράνομες.
Ο Ρουμελιώτης ζήτησε από τον Παντελιά να του παράσχει όλα τα στοιχεία ώστε να μπορεί να απαντήσει.
Ο Παντελιάς – με το έτσι θέλω – δεν δέχθηκε να παράσχει τα στοιχεία που ζητούσε ο Ρουμελιώτης και έτσι ο Πρόεδρος της Attica bank κατέφυγε στην δικαιοσύνη.
Να σημειωθεί, ότι ο Ρουμελιώτης σε συνέντευξη του είχε χαρακτηρίσει τον Στουρνάρα τον διοικητή της ΤτΕ και ενορχηστρωτή όλης αυτής της μεθόδευσης ότι θέλει να τον βγάλει από την μέση…επειδή αποκαλύπτει τις παρανομίες της Attica bank.
Έτσι λοιπόν ο Πρόεδρος της Attica bank κατέφυγε στην δικαιοσύνη και ζήτησε το αυτονόητο να του παρασχεθούν όλα τα στοιχεία με βάση τα οποία η ΤτΕ τον έκρινε ως μη αξιόπιστο.
Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι ο ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να λάβει γνώση των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων και να προβεί σε ανταπόδειξη.
Η τήρηση των διαδικασιών πρέπει να προκύπτουν από την αιτιολογία της διοικητικής πράξης.
Ο Διευθυντής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο Παντελιάς προέβη σε ατεκμηρίωτες κρίσεις κατά του Ρουμελιώτη όταν μάλιστα πρόσφατα η Egon Zehnder αξιολόγησε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Attica bank – και τα έκρινε κατάλληλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης