Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η «βεντάλια» των παροχών άνοιξε - Πως θα ενταχθούν στελέχη των ΑΝΕΛ στο ευρωψηφοδέλτιο και οι δύο τάσεις για τον χρόνο των εκλογών

Η «βεντάλια» των παροχών άνοιξε - Πως θα ενταχθούν στελέχη των ΑΝΕΛ στο ευρωψηφοδέλτιο και οι δύο τάσεις για τον χρόνο των εκλογών
Με νομοσχέδιο «ανοίγει ο δρόμος» για σειρά προσλήψεων
Οι προεκλογικές διεργασίες δίνουν και παίρνουν στο παρασκήνιο αλλά η ημερομηνία των εθνικών εκλογών παραμένει γρίφος.
Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να έχει έτοιμη τροπολογία η οποία θα επιτρέψει σε Κουντουρά και Δανέλλη να ενταχθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να παραιτηθούν του βουλευτικού τους αξιώματος όπως ισχύει σήμερα και κατά συνέπεια να μην χάσει η κυβέρνηση την πλειοψηφία στη Βουλή.
Καθώς σε περίπτωση που χρειαστεί να παραιτηθούν Έλενα Κουντουρά και Σπύρος Δανέλλης, τη θέση τους θα πάρουν οι επιλαχόντες από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το Ποτάμι.
Άρωμα εκλογών αναδύεται και από ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για να πραγματοποιηθούν χιλιάδες προσλήψεις καθώς το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι δεν θα ισχύει η προεκλογική απαγόρευση  σε ότι αφορά την πρόσληψη συμβασιούχων για δήμους και περιφέρειες.
Συγκεκριμένα, θα μπορούν να προσλαμβάνουν οι δήμοι και οι περιφέρειες συμβασιούχους στους κλάδους της πυρασφάλειας, των χειριστών μηχανημάτων, στους παιδικούς σταθμούς και στην καθαριότητα.
Άλλη διάταξη του νομοσχεδίου αυξάνει τον ανώτατο αριθμό συμβασιούχων που μπορούν να απασχολούνται σε ΟΤΑ, Α΄ και Β΄ βαθμού κατά 400.
Επίσης δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να έχουν δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικούς.
Ακόμη, θετική είναι η διάταξη η οποία διευκολύνει την απόκτηση ιθαγένειας, ωστόσο προκαλεί προβληματισμό άλλη διάταξη σύμφωνα με την οποία συστήνεται επιτροπή για την ορθή χρήση διαδικτύου στις εκλογικές διαδικασίες και συγκεκριμένα στις βουλευτικές εκλογές.

Δεν έχουν αποφασίσει στο Μαξίμου

Σε αυτό το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί με αυτές τις διεργασίες και τις διατάξεις προεκλογικού χαρακτήρα να πυκνώνουν το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει για εκλογές τον Οκτώβριο.
Σε κάθε περίπτωση, η «βεντάλια» των παροχών και των προσλήψεων έχει ανοίξει ενώ η κυβέρνηση μελετά ενδελεχώς τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης προκειμένου να καταλήξει στον πλέον κατάλληλο χρόνο για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών που θα λειτουργήσει προς όφελός της.
Το βέβαιο είναι ότι ακόμη στο Μαξίμου δεν έχουν αποφασίσει.
Ωστόσο ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.
Και για τετραπλές κάλπες τον Μάιο, ευρωεκλογές, δημοτικές, περιφερειακές και βουλευτικές εκλογές αλλά και για την προσφυγή στις κάλπες τον Οκτώβριο όπως θα ήθελε να πετύχει η κυβέρνηση.
Είναι προφανές, ότι υπάρχει μια μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που εισηγείται στον πρωθυπουργό να ροκανίσουν τον χρόνο μέχρι την λήξη της κυβερνητικής θητείας με την προσδοκία ότι θα καταφέρουν να αλλάξουν το αρνητικό κλίμα προς την κυβέρνηση που τους τελευταίους μήνες δείχνει, τουλάχιστον όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις να παγιώνεται.
Τα ίδια στελέχη εκφράζουν την πεποίθηση ότι είναι δυνατή η αντιστροφή του κλίματος με τα θετικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση τα οποία θα έχουν τον χρόνο να τα επικοινωνήσουν στην κοινωνία τους επόμενους μήνες.
Από την άλλη πυκνώνουν οι φωνές που απευθύνονται στον πρωθυπουργό και υποστηρίζουν ότι αποτελεί ρίσκο η επιλογή του Οκτωβρίου καθώς μια εκλογική ήττα στις ευρωεκλογές ή τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ήταν μη αναστρέψιμη για την κυβέρνηση.
Επιπροσθέτως, το  ενδεχόμενο ενός θερμού καλοκαιριού, δεδομένου ότι οι μνήμες είναι ακόμη νωπές στην Αττική, θα ήταν καταστροφικό.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης