Με άνοδο 0,8% έκλεισε το αργό πετρέλαιο, στα 56,7 δολ. – Στα 66,2 δολ. το Brent

Με άνοδο 0,8% έκλεισε το αργό πετρέλαιο, στα 56,7 δολ. – Στα 66,2 δολ. το Brent
Με άνοδο 0,8% έκλεισε το αργό πετρέλαιο
Με άνοδο της τάξεως του 0,8% έκλεισε σήμερα (7/3) η τιμή του αργού πετρελαίου (futures Απριλίου 2019) στη Νέα Υόρκη, στα 56,7 δολάρια ανά βαρέλι, με ώθηση τόσο από τις περικοπές στην παραγωγή ΟΠΕΚ όσο και από τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Βενεζουέλας και του Ιράν, που προκαλούν ανησυχίες για την προσφορά.
Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο Brent (futures Μαΐου 2019), διαπραγματεύεται -στις 22:20- στα 66,2 δολάρια ανά βαρέλι στο Λονδίνο, με άνοδος της τάξεως οτυ 0,3% σε ημερήσια βάση.
«Κατά την άποψή μας, η στρατηγική του ΟΠΕΚ είναι να ισορροπήσει την αγορά το συντομότερο δυνατόν και να βγει από τις περικοπές μέχρι το τέλος του Ιουνίου προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή του παράλληλα με τους παραγωγούς σχιστολιθικού κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους», ανέφερε χθες (6/3) σε σημείωμά της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Παράλληλα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον σε βάρος της βιομηχανίας πετρελαίου της Βενεζουέλας και του Ιράν είχαν επίσης επίδραση στην ανοδική πορεία του «μαύρου χρυσού».
Ωστόσο, η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ εξακολουθεί να περιορίζει μία περαιτέρω άνοδο του πετρελαίου, καθώς τα αποθέματα της χώρας κατέγραψαν μεγαλύτερη άνοδο σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,1 εκατ. βαρέλια, στα 452,93 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 2,5 εκατ. βαρέλια.
Όσον αφορά την παραγωγή της χώρας, η άνοδος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος έχει ξεπεράσει τα 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, στα 12,1 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS