Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom: Η ΕΕ επικεντρώνεται σε μια «στενότερη» εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Malmstrom: Η ΕΕ επικεντρώνεται σε μια «στενότερη» εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ
Η ΕΕ επικεντρώνεται σε μια στενότερη εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα βιομηχανικά προϊόντα, δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmstrom
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επικεντρώνεται σε μια στενότερη εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα βιομηχανικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, δήλωσε σήμερα (7/3/2019) η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmstrom, μια μέρα μετά από συνομιλίες που είχε με τον Αμερικανό εμπορικό αντιπρόσωπο, Robert Lighthizer.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης» μεταξύ της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε η Malmstrom σε μια εκδήλωση στο Law School της Georgetown. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνουμε αντί να αυξήσουμε τις εντάσεις μεταξύ μας, αντί να έχουμε δασμούς, αντί να λέμε ότι η Ευρώπη αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια στην αμερικανική οικονομία, ας ανοικοδομήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη», πρόσθεσε η Malmstrom.
Η Ευρωπαία Επίτροπος δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία υποστήριξη στην Ευρώπη για μια πλήρη και ολοκληρωμένη εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες που να καλύπτει και τη γεωργία και αναμένει ότι θα έχει εντολή σύντομα να διαπραγματευτεί μια συμφωνία για τα βιομηχανικά προϊόντα.
Η Malmstrom δήλωσε ακόμη ότι η ΕΕ θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες εντός των επόμενων εβδομάδων.
Η ίδια πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα ήθελαν να συμπεριληφθούν στις συνομιλίες τα αυτοκίνητα και τα εξαρτήματα αυτοκινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης