Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Υποβαθμίζεται σε «Β-» η Intralot - Παραμένει υπό αρνητική επιτήρηση η αξιολόγηση

tags :
Fitch: Υποβαθμίζεται σε «Β-» η Intralot - Παραμένει υπό αρνητική επιτήρηση η αξιολόγηση
Νέο «χτύπημα» στην πιστοληπτική ικανότητα της Intralot
Σε «Β-» -από «Β»- υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Intralot η Fitch Ratings, χωρίς να μεταβάλει το καθεστώς επιτήρησης για υποβάθμιση εντός των επόμενων έξι μηνών.
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται την αβεβαιότητα σχετικά με τις ανταγωνιστικές πιέσεις σε ορισμένες αγορές, αλλά και την περαιτέρω αύξηση της μόχλευσης.
Η Fitch αναμένει ο δείκτης μόχλευσης της Intralot να αυξηθεί πάνω από το 3,75x τον Δεκέμβριο 2018, ωστόσο η ελληνική εταιρεία δεν θα αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα αναχρηματοδότησης μέχρι το 2021.
Η θυγατρική της Intralot, η Inteltek, η οποία πούλησε το 51% των μετοχών της στις επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν για 19,5 εκατ. ευρώ το 2018, αντιπροσωπεύει αύξηση της ακαθάριστης μόχλευσης κατά περίπου 1x.
«Πιστεύουμε ότι η διοίκηση θα συνεχίσει να υποβάλλει προσφορές για νέα συμβόλαια, ενώ τα σχετικά έσοδα θα έρθουν με καθυστέρηση.
Υπολογίζουμε ότι η ελεύθερη ταμειακή ροή (FCF) θα παραμείνει αρνητική και η διορθωμένη μόχλευση από τα λειτουργικά κέρδη (FFO) θα είναι υψηλότερη από ό, τι αναμενόταν τον Οκτώβριο του 2018, 7,9x το 2021 από 8,6 x το 2018, αυξάνοντας τους κινδύνους αναχρηματοδότησης.
Εκτιμάμε ότι πρόσφατη μεταβλητότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών στις αναδυόμενες χώρες, ιδίως στην Αργεντινή και την Τουρκία, θα επηρεάσει τα EBITDA του 2018 κατά περίπου 20 εκατ. ευρώ, ή 14% των EBITDA του ομίλου.
Η Intralot έχει καθιερωθεί στον τομέα των διεθνών τυχερών παιχνιδιών ως αξιόπιστος πάροχος προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων διαχείρισης λαχειοφόρων αγορών μέσω πλατφορμών λογισμικού και τερματικών υλικού, και σε στοιχήματα, ένα μεγάλο αθλητικό βιβλίο που βασίζεται στο αλγόριθμο.
Αυτό επέτρεψε στην Intralot να κερδίσει σημαντικές συμβάσεις για την παροχή τεχνολογίας και τη διαχείριση των λαχειοφόρων αγορών στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, καθώς και για τα αθλητικά στοιχήματα στη Γερμανία.
Ωστόσο, η ανανέωση της σύμβασης μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη από την αναμενόμενη, όπως υπογραμμίστηκε από την πρόσφατη απώλεια της σύμβασης Inteltek στην Τουρκία», σχολιάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης