Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μπουρνούς: Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία ευθύνη για την τραγωδία στο Μάτι

Μπουρνούς: Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία ευθύνη για την τραγωδία στο Μάτι
Καμία ευθύνη στην τοπική αυτοδιοίκηση για την τραγωδία στο Μάτι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου 
Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει ευθύνη για το τραγικό θάνατο των πολιτών στο Μάτι την 23η Ιουλίου 2018, εκτίμησε ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς.
Όπως είπε, ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου έκανε ότι ήταν δυνατόν για την καταστροφική φωτιά.
«Ακόμη δεν έχω πάρει το πόρισμα, ότι γνωρίζω είναι από ότι δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ, αντιλαμβάνομαι ότι ο δήμος Ραφήνας έχει δεχθεί άσκηση ποινικής δίωξης για το κομμάτι της πρόληψης, η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία ευθύνη.
Το δεύτερο που έχω αντιληφθεί για την υπόθεση είναι ότι η ποινική δίωξη έχει πάει από τον εισαγγελέα σε ανακριτή.
H υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, χάθηκαν 100 άνθρωποι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι ευθύνες θα αναζητηθούν και θα είμαστε εκεί», είπε στο Νews247.
Επίσης, σημείωσε πως «ο δήμος δαπάνησε 400% παραπάνω χρήματα για την πολιτική προστασία, σ' ένα υποχρεωμένο κράτος δαπανήσαμε 4πλασιο ποσό, δεν μπορεί να προσλάβει ο δήμαρχος το απαραίτητο προσωπικό. Κάναμε ότι λέει ο νόμος, προσλάβαμε και διαθέσαμε και άλλο προσωπικό για ενίσχυση της προσπάθειας, στο στάδιο της πρόληψης.
Όταν ένα κράτος βάζει το δήμο να μην προσλάβει προσωπικό, όταν υποχρηματοδοτεί την πολιτική προστασία, δεν μπορεί να είναι υπεύθυνοι οι δήμαρχοι».
Καταλήγοντας, είπε:
«Εμείς έχουμε στο δήμο μας κέντρο επιχειρήσεων επανδρωμένο συνδεδεμένο με την πυροσβεστική, ήταν στελεχωμένο γιατί υπήρχε ο κίνδυνος εκεί. Και τα πέντε οχήματα ήταν επανδρωμένα, λειτούργησε όπως έπρεπε. Είχαμε σύνδεση με την αστυνομία, άλλοι δεν επικοινωνούσαν.
Οι κάτοικοι του δήμου που ακούν τη συνομιλία μας καταλαβαίνουν ότι λέω την αλήθεια.
Το πόρισμα του εμπειρογνώμονα που ανέθεσε η εισαγγελία μας δικαιώνει, η υπόθεση πολύ σοβαρή, σωστά ο φορέας Ραφήνας και Πικερμίου μπήκε στη διαδικασία.
Εμείς ως δήμος κάναμε παραπάνω από όσα μπορούσαμε, δεν ήταν όμως αρκετά.
Δεν είναι αρκετά και αυτά που κάνει η πολιτεία.
Το σύστημα μας έχει μείνει πίσω, ακόμη προβλέπεται να χτυπάνε καμπάνες οι ιερείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης