Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Επιβολή ψηφιακού φόρου 3% με στόχο Amazon, Google και Facebook

tags :
Γαλλία: Επιβολή ψηφιακού φόρου 3% με στόχο Amazon, Google και Facebook
Οι περισσότερες εταιρείες που θα πλήξει ο νέος φόρος είναι αμερικανικών συμφερόντων
Την επιβολή ψηφιακού φόρου 3% ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση ο οποίος επιβάλλεται στα έσοδα 30 μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι αμερικανικών συμφερόντων.
Σύμφωνα με το CNBC ο εν λόγω φόρος έχει ως στόχο διαδικτυακούς γίγαντες όπως η Google, η Amazon και η Facebook. Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λε Μερ, εκτιμά ότι ο φόρος θα αποφέρει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στα έσοδα του γαλλικού δημοσίου.
Αναλυτές εκτιμούν ότι αν και η Γαλλία προχώρησε στην επιβολή του συγκεκριμένου φόρου χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη της ΕΕ, δεν αποκλείεται η κίνησα αυτή να ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω ρύθμιση των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών στην Ευρώπη
Πάντως πέρυσι μια προσπάθεια της ΕΕ να επιβάλει φόρο 3% στα έσοδα των μεγάλων εταιρειών του Διαδικτύου απέτυχε, λόγω αντιδράσεων από χώρες όπως η Ιρλανδία και η Γερμανία, που φοβούνται εμπορικά αντίποινα από τις ΗΠΑ.
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) εξετάζει επί του παρόντος παγκόσμιο ψηφιακό φόρο, κάτι το οποίο όμως δεν θα έχει καταστεί εφικτό μέχρι το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης