Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αναβαθμίζεται σε «Β» η Wind Hellas - Σταθερό το outlook

tags :
Fitch: Αναβαθμίζεται σε «Β» η Wind Hellas - Σταθερό το outlook
Αναβάθμιση της Wind Hellas από τη Fitch Ratings
Σε «Β» -από «Β-»- αναβάθμιση τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Wind Hellas (Crystal Almond Intermediary Holdings Limited) η Fitch Ratings, ορίζοντας σε σταθερές τις προοπτικές (outlook) επαναξιολόγησης.
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται τη βελτιωμένη λειτουργική και χρηματοοικονομική απόδοση της Wind και την προσδοκία ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές ροή (FCF) θα είναι θετικές το 2019.
Η αιχμή του επενδυτικού κύκλου έχει περάσει, καθώς η εταιρεία καλύπτει σταδιακά τους ανταγωνιστές της σε κάλυψη και ποιότητα δικτύου, επισημαίνεται.
Η αξιολόγηση υποστηρίζεται από ένα ισχυρό ιστορικό διοίκησης, την αυξανόμενη ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και τις βιώσιμες θέσεις της εταιρείας τόσο σε κινητά και σταθερά.
«Η αγορά τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας είναι μία από τις πιο καθυστερημένες στην Ευρώπη όσον αφορά τη διείσδυση των smartphones, τη χρήση δεδομένων και την ανάπτυξη σταθερής οπτικής ίνας.
Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει έρθει στο προσκήνιο και αναμένουμε ότι αυτή η θετική τάση θα συνεχιστεί ενάντια σε ένα βελτιωμένο μακροοικονομικό περιβάλλον.
Η Fitch αναμένει αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 2,3% το 2019 και 2,2% το 2020.
Η Wind Hellas είναι σε θέση να επωφεληθεί από την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες δεδομένων.
Η εταιρεία καλύπτει τους ανταγωνιστές της στην κάλυψη δικτύου 4G και συνεχίζει να βελτιώνει τη συνολική ποιότητα των υπηρεσιών της. (…)
Η Wind Hellas έχει αναβαθμίσει την υποδομή δικτύου της, βελτιώνοντας την εμπειρία των πελατών, ενώ ελέγχει το κόστος.
Αυτό οδήγησε σε αύξηση εσόδων, EBITDA και αύξηση μεριδίου αγοράς, ιδιαίτερα από τις αρχές του 2017.
Ενώ η αγορά κινητής τηλεφωνίας παραμένει ανταγωνιστική, η Wind Hellas παρουσίασε μεγαλύτερη διείσδυση», σχολιάζεται.
Η Fitch εκτιμά ότι οι FCF της Wind Hellas από λειτουργικές δραστηριότητες (FFO) θα διαμορφωθεί σε 3,2x το 2018 σε σύγκριση με 2,8x το 2017.
Η μόχλευση σταδιακά θα μειωθεί τα επόμενα τρία χρόνια, εκτιμάται.
«Στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας, η ορατότητα βελτιώθηκε μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διαιρέσει τη χώρα σε τρεις περιοχές στον ΟΤΕ, τη Vodafone και την Wind Hellas για την ανάπτυξη οπτικών ινών.
Η Wind Hellas είναι ο τρίτος μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης κινητής και σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, πίσω από τον ΟΤΕ (Cosmote) και τηνVodafone.
Οι εκτιμήσεις της αντανακλούν τις βελτιωμένες επιδόσεις της εταιρείας σε σταθερούς και κινητούς τομείς λόγω της συνεχιζόμενης ανάπτυξης και της αυξανόμενης ζήτησης για υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης