Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Attica Bank: Επιστολή Ρουμελιώτη στην ΤτΕ - Τι καταγγέλλει

Attica Bank: Επιστολή Ρουμελιώτη στην ΤτΕ - Τι καταγγέλλει
Στη νέα επιστολή του, του ανακοινώνει ότι η ΤτΕ θα διαβουλευτεί με την ΕΚΤ
Μετά την άρνησή του να του παραδώσει τα έγγραφα, στα οποία βασίζεται η αόριστη κλήση του κ. Π. Ρουμελιώτη  σε ακρόαση, νέα επιστολή απέστειλε ο Διευθυντής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της ΤτΕ κ. Σ. Παντελιάς προς τον Πρόεδρο της ATTICA BANK.
Στη νέα επιστολή του, του ανακοινώνει ότι η ΤτΕ θα διαβουλευτεί με την ΕΚΤ και μετά θα σταλεί το θέμα της επιβολής κυρώσεων σε βάρος του για εξέταση στην Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων της ΤτΕ.
Ουσιαστικά ο κ. Παντελιάς εξακολουθεί να αρνείται την παράδοση των επίμαχων εγγράφων παρότι ζητήθηκαν εγγράφως με εξώδικο από τον κ. Ρουμελιώτη, με αποτέλεσμα ο  Πρόεδρος της Attica Bank σύμφωνα με πληροφορίες να του κοινοποιήσει και  νέο εξώδικο, για να του δοθούν τα στοιχεία που τον αφορούν, άλλως η όλη διαδικασία κλήσης του σε ακρόαση θα καταστεί απολύτως άκυρη.
Έχει ιδιαίτερη σημασία, τέλος, να επισημανθεί ότι ο κ. Ρουμελιώτης καλεί τον κ. Παντελιά να αποστείλει και προς την ΕΚΤ και προς τα μέλη της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων, όλα τα έγγραφα που σκοπίμως του αποκρύβει, προκειμένου τα μέλη και των δύο θεσμικών οργάνων να διαμορφώσουν κρίση για όλα.

Ιδιαίτερα δε για το αν ευθύνεται ο ίδιος για:

•    Το γεγονός ότι αποκάλυψε τις επισφάλειες της Attica Bank, όπως του ομίλου Καλογρίτσα και άλλων
•    Τις μεταβιβάσεις των δανείων των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε ξένο fund.
ή ευθύνονται τα εκτελεστικά στελέχη  της τράπεζας που δημιούργησαν αυτά τα ακανθώδη προβλήματα που εξέθεσαν την τράπεζα σε κινδύνους.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης