Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έβδομη ημέρα απωλειών για τον χρυσό - Πτώση 0,2%, στα 1.284,70 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Έβδομη ημέρα απωλειών για τον χρυσό - Πτώση 0,2%, στα 1.284,70 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με πτώση 0,2% ή 2,80 δολ., στα 1.284,70 δολ. ανά ουγγιά
Με νέες απώλειες, για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε σήμερα (5/3/2019) ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να δέχεται πιέσεις από την ενδυνάμωση του δολαρίου.
Ώθηση στο δολάριο προσέφεραν ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών των ΗΠΑ κατέγραψε τον Φεβρουάριο τον καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τον Ιούλιο του 2018, με τον τελικό δείκτη ΡΜΙ της IHS Markit να διαμορφώνεται στις 56,0 μονάδες τον Φεβρουάριο, από 54,2 τον Ιανουάριο.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ ανήλθαν τον Δεκέμβριο σε υψηλό επτά μηνών.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,7%, στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 621.000 κατοικιών -το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2018.
Την ίδια ώρα, περαιτέρω πιέσεις στον χρυσό άσκησε και η υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη στην Κίνα.
Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου στο κινεζικό κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός της χώρας, Li Keqiang, υποβάθμισε τον στόχο ανάπτυξης για το 2019 στο 6 με 6,5%, προειδοποιώντας για περαιτέρω κινδύνους για την οικονομία, τονίζοντας πως το Πεκίνο πρέπει να προετοιμαστεί.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,2% ή 2,80 δολ., στα 1.284,70 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,2% στις 96,8 μονάδες.
Η στερλίνα υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,317 δολ., ενώ το ευρώ σημείωνε απώλειες 0,3% στο 1,131 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Το ευρώ δεν επωφελήθηκε από ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στο νομισματικό μπλοκ σημείωσαν άνοδο 1,3% τον Ιανουάριο του 2019, ανακάμπτοντας από την πτώση 1,4% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, περαιτέρω άνοδο κατέγραψε τον Φεβρουάριο η συνολική επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, καθώς η επέκταση του κλάδου υπηρεσιών αντιστάθμισε την πτώση που σημειώθηκε στον μεταποιητικό κλάδο.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI «σκαρφάλωσε» στο υψηλό τριών μηνών των 51,9 μονάδων, από 51 μονάδες τον Ιανουάριο και έναντι των προκαταρκτικών εκτιμήσεων για 51,4 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης