Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε υψηλό 7 μηνών η ανάπτυξη του κλάδου υπηρεσιών τον Φεβρουάριο 2019

ΗΠΑ: Σε υψηλό 7 μηνών η ανάπτυξη του κλάδου υπηρεσιών τον Φεβρουάριο 2019
Ο τελικός δείκτης ΡΜΙ της IHS Markit για τον αμερικανικό κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 56,0 μονάδες τον Φεβρουάριο, από 54,2 τον Ιανουάριο
Συνέχισε να βελτιώνεται τον Φεβρουάριο του 2019 η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών των ΗΠΑ, καταγράφοντας μάλιστα τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τον Ιούλιο του 2018.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα (5/3/2019) η IHS Markit, η άνοδος της παραγωγής ενισχύθηκε από μια απότομη αύξηση των νέων επιχειρήσεων και την επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης των νέων παραγγελιών για εξαγωγές.
Επιπλέον, η εξωτερική ζήτηση αυξήθηκε με τον ισχυρότερο ρυθμό από τον περασμένο Μάιο.
Ο τελικός δείκτης ΡΜΙ της IHS Markit διαμορφώθηκε στις 56,0 μονάδες τον Φεβρουάριο, από 54,2 τον Ιανουάριο, σε γενικές γραμμές κοντά στην αρχική μέτρηση, στις 56,2 μονάδες.


Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τους κλάδους της μεταποίησης και των υπηρεσιών ενισχύθηκε στις 55,5 μονάδες τον Φεβρουάριο, από 54,4 μονάδες τον Ιανουάριο.
Την ίδια ώρα, ξεχωριστή έρευνα της ISM έδειξε ότι δείκτης ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών σημείωσε «άλμα» στις 59,7 μονάδες τον Φεβρουάριο, από 56,7 τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης