Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Το δόγμα της... «αόρατης» ασφάλειας ακολουθεί ο κ. Τσίπρας

Κικίλιας: Το δόγμα της... «αόρατης» ασφάλειας ακολουθεί ο κ. Τσίπρας
Οξεία κριτική στον πρωθυπουργό απο τον Βασίλη Κικίλια, για τα θέματα ασσφάλειας
Κριτική στον πρωθυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της ασφάλειας άσκησε ο Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας τον πως ακολουθεί το δόγμα της "αόρατης" ασφάλειας.
"Είναι αόρατη γιατί απλά δεν υπάρχει, δεν αισθάνονται ασφάλεια οι πολίτες" εξήγησε ο κ. Κικίλιας.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο τομεάρχης 'Αμυνας της ΝΔ είπε πως για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, με εντολές της πολιτικής ηγεσίας, δεν αφήνεται η Ελληνική Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, υποστηρίζοντας πως το μοναδικό κομμάτι στο οποίο η ΕΛ.ΑΣ. αντιδρά άμεσα, κατ' εντολή της πολιτικής ηγεσίας, είναι οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι επισκέψεις των υπουργών του στη Βόρεια Ελλάδα.
"Βλέπουμε προληπτικές συλλήψεις και προσαγωγές εντίμων πολιτών, που δεν έχουν καμία σχέση με επεισόδια. Σε ένα κράτος δικαίου, η ελευθερία είναι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας και έχει ως προϋπόθεση την αίσθηση ασφάλειας για τους πολίτες και τις περιουσίες τους.
Κανείς δε μπορεί να μην παραδεχτεί ότι επικρατεί μια κατάσταση ανομίας και χάους στην πρωτεύουσα και σε όλη την Ελλάδα.
Την πολιτική ευθύνη έχει ο πρωθυπουργός της χώρας" δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στα όσα είπε χθες στη Βουλή η Όλγα Γεροβασίλη, σημείωσε πως ο κ. Τόσκας αποκατέστησε την αλήθεια για το ΑΤ Ακροπόλεως, καθώς το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα άνοιξε επί υπουργίας του, το 2014, μια χρονιά που κατά γενική ομολογία είχε τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας των τελευταίων 15 χρόνων.
"Τους τελευταίους μήνες είχαμε μια δολοφονική επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας, που επαναλήφθηκε στο ΑΤ Ακροπόλεως. Από τύχη δεν θρηνήσαμε αστυνομικούς.
Έχουμε ξεκαθάρισμα λογαριασμών και δολοφονίες κατά παραγγελία στις φυλακές Κορυδαλλού.
Έχουμε ληστείες και λεηλασίες σε σπίτια συμπολιτών μας, με την Αστυνομία να φαίνεται ότι δεν μπορεί να αντιδράσει.
Έχουμε φαινόμενα βίας και ανομίας στους δρόμους των πόλεών μας, σε αθλητικούς χώρους. Όταν ο κ. Τόσκας προσπάθησε να βάλει σε τάξη ορισμένα πράγματα, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε απέναντί του για το πώς αντιδρά η ΕΛ.ΑΣ., στο θέμα του Ρουβίκωνα και των κουκουλοφόρων.
Είναι εμφανές ότι αυτές οι αναρχικές ομάδες βρίσκονται σε ταύτιση και ιδεολογική συνάφεια με κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση κατηγορεί τους συνδικαλιστές αστυνομικούς.
Ξαφνικά έγιναν κακοί όλοι οι συνδικαλιστές σε όλη την Ελλάδα που κάνουν τις ίδιες καταγγελίες;
Ο ίδιος ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. εξετέθη βγάζοντας ανακοίνωση να προφυλαχθούν τα τμήματα! Είναι ντροπή να παραδέχεται ένας Αρχηγός ότι δε μπορεί να φυλάξει ούτε τα αστυνομικά τμήματα της χώρας" συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά, άσκησε κριτική για το γεγονός ότι δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενο της συνάντησης Τσίπρα - Ερντογάν για τα ενεργειακά.
"Ο κ. Τσίπρας έχει στρεβλή εντύπωση περί εθνικού συμφέροντος και εξωτερικής πολιτικής.
Αποτυπώνεται αυτό, καθώς διαρρέει από τα χείλη των βουλευτών του.
Ακούμε τις τελευταίες ώρες τον κ. Καραγιαννίδη και τον κ. Κοτζιά να μιλούν για έντιμο συμβιβασμό και αμοιβαίες υποχωρήσεις.
Να δώσουμε και στους Τούρκους κάτι και να μην είμαστε μοναχοφάηδες.
Τέτοιες απόψεις αποτελούν εθνική μειοδοσία και κάνουν μεγάλη ζημιά στην εξωτερική μας πολιτική.
Στα εθνικά θέματα φάνηκε ήδη τι παιχνίδι έπαιξαν οι Τσίπρας-Καμμένος-Κοτζιάς στις πλάτες του ελληνικού λαού και της Μακεδονίας" κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης