Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπ. Δικαιοσύνης: Προσλήψεις 639 μονίμων υπαλλήλων στις φυλακές

Υπ. Δικαιοσύνης: Προσλήψεις 639 μονίμων υπαλλήλων στις φυλακές
Προσλήψεις 639 μονίμων υπαλλήλων στις φυλακές 
Με 639 επιπλέον μόνιμους υπαλλήλους διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων θα ενισχυθούν το επόμενο διάστημα οι φυλακές, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να επισημαίνει ότι «έτσι επιδεικνύεται το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των φυλακών».
Ειδικότερα, θα προσληφθούν 258 στο νέο κατάστημα κράτησης Δράμας και 381 στα λοιπά καταστήματα κράτησης της χώρας. Ειδικότερα προβλέπονται συνολικά οι ακόλουθες θέσεις: 234 Φύλακες, 204 Εξωτερικοί Φρουροί, 28 Ιατροί, 51 Νοσηλευτές, 25 Κοιν. Λειτουργοί, 5 Ψυχολόγοι, 5 Κοινωνιολόγοι, 7 Εγκληματολόγοι, 7 Μηχανικοί, 11 Πληροφορικοί, 53 Διοικητικοί και 9 λοιπών ειδικοτήτων.
Η προπαρασκευή έχει ήδη αρχίσει από το υπουργείο ενώ, η προκήρυξη αλλά και όλη η διαδικασία επιλογής θα γίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή του ΑΣΕΠ.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «με την πλήρη στελέχωση των καταστημάτων κράτησης προσδοκάται η μέγιστη δυνατή επίτευξη των στόχων της σωφρονιστικής πολιτικής τόσο για την ασφάλεια όσο όμως και για την ανθρωπιστική μεταχείριση των κρατουμένων με σκοπό την κοινωνική επανένταξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης